Бяла лястовица радва жителите на село Крайново

Бяла лястовица радва жителите на село Крайново | StandartNews.com

"Явила се една бяла лястовичка! Досущ бяла, като сняг. Е Ти, кай знаеш ли що е бяла лястовичка Тя, кай, на сто години я се появи веднъж, я не, ама който я види, от каквато и болест да е болен, оздравя!". Това разказва бащата на болното момиче от произведението на Йордан Йовков "По жицата", който е готов на всичко, за да намери бялата лястовица, която ще дари здравето на детето му. Доскоро всички си мислехме, че тази птица е плод на въображението на автора, докато тя не се появи в Бургас.

Тези дни чудото отново се случва, този път за радост на жителите в боляровското село Крайново. Граничен полицай забелязал първи животното и веднага съобщил новината в кметството, съобщава БНР. Кметският наместник Ангелина Василева отишла да се увери с очите си и първоначално не могла да повярва, че бялата птица е пред нея. Новината постепенно се разнесла из селото.

"За първи път видяхме и съм ги събрала всички тук да я видят, всеки да си пожелае нещо за здраве за късмет и се надявам да се върнат хора тук", каза Василева пред БНР.

По-малко от 50 души живеят в село Крайново, в което надеждата за по-добър живот отново е на дневен ред с появата на бялата лястовичка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай