Булки на опашка за рокли "2 в 1"

Модни са испанските воали до земята и халките от бяло злато

Булки на опашка за рокли "2 в 1" | StandartNews.com

София. Сватбеният ден е сбъдната приказка за всяка жена. Но преди да стигнем до "... И заживели щастливо" има куп ангажименти, с които трябва да се преборим, докато организираме перфектното тържество. През уикенда в столицата се проведе сватбено експо, където агенти, фотографи, фризьори и гримьори представиха новите тенденции на бъдещите младоженци. Колко дълъг да бъде воалът ви, от бяло или жълто злато да са пръстените и каква сума ще "глътнат" поканите? Ето какво разказаха експертите пред "Стандарт".

Изборът на булчинска рокля е задача номер 1 при организирането на всяка сватба. "Първо се купува тя, после всичко останало", казва Емилия Луканова, собственик на сватбена агенция. През този сезон на мода е дантелата, както и по-затворените модели със закрити рамене. Големите рокли с обръч, стил "Пепеляшка", вече не са актуални. Булките предпочитат по-скоро нежни и леки тоалети предимно от шифон. Все по-търсени стават целите рокли, а бюстиетата и корсетите остават на заден план. "Прави впечатление, че в последно време младоженките обръщат по-голямо внимание какъв е гърбът", допълва още Емилия.

Цените варират между 700 и 2000 лв.

Новото в сватбената мода е т. нар. рокля "2 в 1". Тя е подходяща за всички дами, които не искат да инвестират доста средства в тоалет, който ще облекат само веднъж и след това ще затворят в гардероба. Ето защо дизайнерите предлагат сватбена рокля, която след тържеството от дълга, може да стане къса вечерна, подходяща за различни поводи. "Все повече булки се спират на това, тъй като е много по-практично", казват модните спецове. Що се отнася до булото, през 2014-а на мода са нежните испански воали, стигащи до земята. Важен акцент са и брачните халки. Бижутери споделят, че за разлика отпреди десетина години, когато младоженците са предпочитали пръстените да бъдат изработени от жълто злато, сега по-търсено става бялото. Друга тенденция в последно време е годежният пръстен да бъде изработен също по поръчка.

И ако сватбата е само един ден, то снимките и видеото остават спомен за цял живот. Затова внимателно подберете екипа, който да заснеме тържеството ви. Най-актуални в момента са целите пакети, които включват фото- и видео- заснемане, DJ, озвучаване и програма

Тази услуга ще ви струва около 1500 лв.

Фотографите от своя страна съветват младоженците да предвидят около 1 час за специалната сватбена фотосесия. За предпочитане е това да се случи в следобедните часове, когато слънцето е по-ниско и светлината е най-подходяща за снимане.

Не забравяйте колко важните са малките детайли. Ако искате специално да почетете своите кумове и родители, можете да им изпратите специална покана за сватбата, под формата на свитък, чиито цветове да бъдат съобразени с цялостната украса на сватбата. Цената на една такава покана е около 35 лв. Обикновените картички пък струват средно около 3 лева. А сватбените агенти съветват да се възползвате от специалните пакети, при които един човек се заема с цялата организация. По този начин ще си спестите доста разходи. Като цяло, ако искате една хубава сватба с не повече от 100 госта, трябва да разполагате с поне 7000-10 000 лв.

Лилаво за късмет в Годината на Коня

Тюркоазът, който беше модерен в сватбената декорация през 2013-а, тази година е изместен от лилавото. "Много младоженци обаче не се влияят от тенденциите. В повечето случаи, когато двойките потърсят услугите ни, вече имат идея как да протече техният ден и как да изглежда украсата на тържеството", казва Ния Дикова, дизайнер и собственик на сватбена агенция. Най-популярен през последните няколко години се оказва винтидж стилът. Дизайнерите споделят, че много младоженци се спират на дантелени покривки, свещници и вази, вместо на балони. "Напоследък хората са склонни да отделят около 500 лв. за дизайн на залата и ние се стараем да съобразим цените си с това. Ако искате обаче една истински изпипана украса, която да направи деня ви още по-специален, си отделете около 1000 лв.", допълва Ния. Що се отнася до сватбената рокля, освен традиционното бяло, през 2014-а на мода ще бъдат тоалетите в цвят екрю и слонова кост.

Правят ти филм срещу 700 лв.

Сватбеният сайт е новият хит сред бъдещите семейства. Идеята тръгва от Америка, а у нас се прилага от 2-3 г. Чрез сайта можете да изпратите покани за сватбата до вашите гости онлайн и да си спестите парите за картички. Пак там се качва и списъкът с подаръци. Когато някой от вашите близки избере какво да ви поднесе и кликне върху съответния артикул, той автоматично изчезва. Така ще се застраховате, че няма как след тържеството да се окажете с 10 комплекта чаршафи, 3 сервиза чинии и 5 пасатора. След самата сватба в сайта можете да качите видео и фото галерия. Така, ако се възползвате от тази услуга, ще си спестите и парите за няколко диска от сватбеното тържество, които да подарите на родителите, кумовете и приятелите си. Тази екстра струва 400 лв. и сайтът съществува в продължение на 5 г. Ако след това искате да го продължите, доплащате по 20 лв. на година.
Другият последен писък на модата е режисираното заснемане на сватбения ден. Много двойки остават разочаровани, когато изгледат своето видео. Ако искате да го избегнете, можете да си наемете режисьор. Така, вместо двучасово видео с танци и наздравици, ще имате истински романтичен филм, разказващ историята на сватбения ви ден. Тази услуга струва между 700 и 2000 лв., в зависимост от сложността на сценария и продължителността на филма.

Горчиво!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай