Броят на пожарите у нас се е увеличил

Броят на пожарите у нас се е увеличил | StandartNews.com

Броят на пожарите на територията на страната се увеличава рязко, отчитат от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението". Само за последните 24 часа пожарникарите са реагирали на близо 300 сигнала за произшествия, съобщава БНР.

При инцидентите до момента са пострадали двама души. Въпреки предупрежденията, в повечето райони продължава паленето на отпадъци и сухи треви и стърнища.

Напълно погасени са двата пожара в областите Ямбол и Бургас. Огънят край ямболското село Тамарино и в местността "Бакаджика" е унищожил над 1000 декара растителност, от които 500 декара смесена гора.

Повече от 11 часа е продължила борбата с огнената стихия в района на Атанасовското езеро и в землището на квартал "Ветрен". 12 хиляди декара сухи треви и храсти изгоряха при пожара там. Причината за възникването на пожара е небрежност при боравене с открит огън. Десет екипа огнеборци от Бургас, Айтос и Поморие са участвали в потушаването на пожара.

От МВР препоръчват да не се пали огън в горите и на сто метра от границите им. Особено опасно е да се пали огън при ветровито време, да не се изхвърлят незагасени клечки кибрит и угарки от цигари, да не се допускат и деца да играят с огън, както и да се спазват мерките за пожарна безопасност от туристите и ловците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай