Божидар Димитров: Македония може да се разпадне

Божидар Димитров: Македония може да се разпадне | StandartNews.com

„Разпадането на Македония е един от възможните варианти. И това се случва със всички изкуствени политически конструкти. Македония е един абсолютно изкуствен политически проект на комунистическия интернационал от 1934 г.". Това заяви историкът проф. Божидар Димитров по повод случващото се се в Куманово, Македония.

„Вчера в Съвета за сигурност беше изнесено, че терористите в Куманово са били наблюдавани от осем месеца. Тогава защо не са ги ударили по-рано? Защо е трябвало да се водят боеве в един гъсто населен квартал?", попита историкът.

Никола Груевски се е опитал да спре мощните манифестации, които щели да го свалят и по-рано, смята историкът.

„Така става, когато браниш семейна власт. Там всички министри и началници са първи братовчеди", каза още проф. Димитр шефов и изтъкна, че шефът на тайните служби Сашо Мионов е първи братовчед на Груевски.

„Ако не се вземат в ръце и както препоръча Бойко Борисов, Груевски не подаде оставка, ще се стигне до кървава гражданска война", прогнозира историкът. В нея ще се включат от една страна опозицията, от друга ВМРО, добави той.

„Там съществува етнически конфликт с албанците", категоричен бе проф. Димитров. И уточни, че една трета от територията на Македония е с албанско население.

Вижте целия разговор с проф. Божидар Димитров: 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай