Бил Гейтс взима адвокат от развода на Джеф Безос

Няма брачен договор

Бил Гейтс взима адвокат от развода на Джеф Безос | StandartNews.com

 

Съдебните документи на семейство Гейтс, с които разполагаме показват, че няма брачен договор, който указва разделянето на състоянието им, включващо недвижимости в пет щата, частен самолет, впечатляваща колекция от произведения на изкуството и огромен автомобилен парк, пише Daily Mail.

Бил вече е бил милиардер, когато се е оженил за Мелинда в началото на 90-те години на миналия век. Той основава Microsoft през 1975 година и става най-младият милиардер на планетата през 1987 година, когато е едва на 31 години.

Причината за развода след повече от 25 години брак все още не е ясна, но Мелинда от известно време говори, че на мъжа й е трудно да съчетава работата и семейството.

В заявлението за развод, подадено във Върховния съд на Вашингтон, Мелинда моли съда да прекрати брака "в датата, посочена в договора за развод". Този договор обаче не е приложен към заявлението, така че датата не е ясна.

При отсъствие на брачно споразумение, единственият договор, който се отнася към развода, е този за разтрогването на съвместното съжителство.

И Бил, и Мелинда са наели известни юридически фирми за развода. Мелинда се представлява от група от четирима юристи от Ню-Йорк от две от престижните кантори: Cohen Clair Lane Griefer Thorpe & Rottenstreich LLP и Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP.

Бил се представлява от трима адвокати от Лос Анджелис с кантората Munger Tolles & Olson. Един от адвокатите- Чарлз Мангър е отдавна партньор с друг милиардер, който наскоро се разведе – Уорън Бъфет.

Ако Гейтс раздели състоянието си поравно с жена си, той ще падне до 17-то място в списъка на Forbes за най-богатите хора на планетата.

Най-скъпите недвижими собствености на фамилия Гейтс, в това число дома им в щата Вашингтон, известен като Xanadu 2.0., както и къщите им в Калифорния, Флорида и Масачузетс.

По данни на CNBC, Бил Гейтс притежава 1,37 процента отMicrosoft,което се равнява на 26 млрд доллара. Инвестициите той прави чрез Gates Ventures.

През 2015 година Мелинда основа нова организация - Pivotal Ventures. Тогава тя обяви инициативата си с мотива, че иска да реализира идеи, които не се вписват в структурата на фонда на Бил Гейтс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай