Безпрецедентен ход за Чарлз. Какво следва в Бъкингам

Говори международен консултант

Безпрецедентен ход за Чарлз. Какво следва в Бъкингам | StandartNews.com

Безпрецедентно е да се съобщи, че монарх е болен. Чарлз III обаче не е нарушил протокол. Това коментира в „Интервюто в Новините на NOVA” международният консултант по корпоративен етикети и протокол Кристина Крънчева. Според нея съобщаването на диагнозата е отдавна премисляно.  

По думите ѝ прямотата ще доведе до по-положително отношение към монархията. „Принц Хари започва да се приобщава, както са правили с крал Едуард VIII. Това е още един добре премислен ход, който може да обърне общественото мнение. Това е търсен ефект. Чувството за принадлежност към монархията трябва да бъде постоянно поддържано”, смята тя.

Според нея, ако кралят дълго време не може да изпълнява задълженията си, ще бъде назначен регент, който може да е принц Уилям или кралица Камила. „Трима души трябва да подпишат волята на Чарлз, а те се избират измежду кралицата, говорителя на Долната камара, Върховния съдия или заместника му. Само кралят може да подписва внесените законопроекти. Всичко останало може да прави Уилям”, обясни Крънчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай