Бербо пусна уникални снимки. Новата любимка на България

Вижте Нургюл като дете

Бербо пусна уникални снимки. Новата любимка на България | StandartNews.com

Няма да я познаете? Димитър Бербатов пусна уникални снимки на новата любимка на България  - Нургюл Салимова. На нея тя е още малко детенце, като се снима с футболния идол и с Гришо Димитров. Талантливата шахматистка тогава е част от фондацията на Бербо за подпомагане на талантливи дечица.

ВИЖ ОЩЕ: Нургюл на крачка от победата, чака я тайбрек

 "Поздравления за представянето на FIDE World Cup 2023, гросмайстор Нургюл Салимова!

Стискаме мощно палци, но тя побеждава, защото е много талантлива и от мъничка тренира здраво.

В момента в Баку Нургюл се бори на финала за Световната купа по шахмат за жени. Пазете тишина! Както и да приключи този двубой, самото участие на Нургюл на такъв финал, след серия силни игри, е огромен успех. Поздравления и за семейство Салимови и за треньорите ѝ през годините!

Нургюл от дете е име в световния шахмат и аз се гордея, че е двукратен лауреат на Голямата награда на моята фондация. Едва 20-годишна, тя вече е пример за всички млади таланти на България. Браво, Нургюл! Вярвам, че ще изкачиш много върхове!", написа Бербо под снимките.

Днес нашето момиче игра срещу рускинята Александра Горячкина. 20-годишната Нургюл направи реми на 118-ия ход. Срещата продължи точно пет часа и половина. По този начин резултатът след двете партии по класически шахмат стана 1:1 точки и в понеделник ще се изиграе решителен тайбрек.

Победителката ще прибере 50 000 евро. Загубилата ще трябва да се задоволи с 35 000.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай