Българите на бунт срещу монополите

Българите на бунт срещу монополите | StandartNews.com

София. И в днешния ден в много градове на страната българите излизат на протести срещу монополите. Недоволство ще изразят в 15 града на страната.  Надсловът на бунта е  „Да запалим монополите".

Протестът в София ще се проведе от 11 часа пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) на ул. „Славянска". Предвижда се да се проведе протестно шествие до сградата на Столична община, а след това и до Народното събрание. Протести се предвиждат и в Русе, Бургас, Пловдив, Силистра, Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Варна, Шумен, Белене, Ямбол, Велико Търново, Монтана, Добрич и Кърджали.

Исканията са свързани с национализация на енергоразпределителните дружества; премахване на всички посредници, а НЕК да поеме тяхната функция; разсекретяване на всички договори в сектора "Енергетика"; търсене на отговорност на подписалите ги лица; електроенергията произведена от АЕЦ "Козлодуй" да се разпределя само на вътрешния пазар за нуждите на гражданите и обществото; да се премахне задължителното изкупуване на ел. енергията от НЕК.

Исканията, свързани с "Топлофикация", са: индивидуални договори с топлофикационните дружества с право на прекратяване с едномесечно предизвестие от страна на клиентите; уредите да отчитат в МВт/ч.; реално отчитане на изразходваната топлоенергия.

Протестите се организират през социална мрежа в интернет. Организаторите се разграничават от всякаква политическа намеса в протестните акции.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай