Баба даде цяло състояние на „ало" доцент

Младеж се увлече по "ало" измама

Баба даде цяло състояние на „ало" доцент | StandartNews.com

Враца, Благоевград. Баба от врачанското село Руска Бела даде цяло състояние на измамник, съобщиха от полицията. Млад мъж пък се хвана на предложение по телефона на крупна печалба и също бе попарен.

Към 20,30 часа във вторник на домашния телефон на измамената жена се обадил мъж, който се представил за доцент Димитров от клиника по ортопедия. Мнимият специалист обяснил загрижено на 72-годишната Виолета Георгиева, че дъщеря й си е счупила много лошо крака и тя трябва да плати веднага 12 000 лева за сложната операция. Изплашената пенсионерка разкрила, че има нужната сума, а „доцентът" се уговорил с нея да ги занесе след половин час в центъра на селото. Възрастната жена взела 6000 щатски долара и 700 лева и отишла на уреченото място. Там скоро спряла кола, от която слязъл мъж. Той се представил за санитар в клиниката, когото изпратили за парите.

Чак като се прибрала вкъщи бабата се сетила да се обади на дъщеря си, която била жива и здрава. Измамата лъснала и тя подала сигнал в полицията.

Пенсионерката имала толкова много пари, защото синът й от дълго време живее в Канада. Той редовно пращал на майка си различни суми, но тя предпочитала да ги спестява, вместо да живее на широко.
Междувременно 25-годишен благоевградчанин също се хвана на капана телефонните измамници. Около 09,00 часа във вторник на мобилния му телефон се обадил непознат мъж. Той му съобщил, че е спечелил сумата от около 3000 лв., но за да получи парите трябва да закупи ваучери за трите мобилни оператори и да продиктува номерата им. Наивният млад мъж купил ваучерите, което му струвало 255 лева. Усетил се, че е измамен, но късно. Подал сигнал в полицията. Образуван е заявителски материал. Полицейски служители продължават работата по случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай