Арни: Майка и татко ме мислеха за гей

Шварценегер като юноша облепвал стаята си с голи мъже

Арни: Майка и татко ме мислеха за гей | StandartNews.com

Арнолд Шварценегер остава във фокуса на интереса дори по време на неочакваната си отпуска, наложена от пандемията. Терминаторът постоянно пуска клипчета в социалните мрежи, от които се вижда колко минути мие ръцете си, как вдига тежести или как играе шах с магаренцето и понито си, станали любими на феновете му. Бившият губернатор на Калифорния обаче би могъл да разкаже доста по-интересни неща за себе си. 

1. Като юноша се зарича да се ожени за Кенеди

Арни е само на 15, когато информира приятелите си, че ще превземе Холивуд и ще се ожени за момиче от фамилията Кенеди. Няколко от тях и до днес се кълнат, че тази случка е напълно автентична. В онази епоха Арни все още е изгряващ културист, който мечтае да стъпи в Америка. 

2. Родителите му се страхуват, че си пада по мъже

Стените в стаята на Арни като юноша били облепени не с плакати на секси мацки, а с портрети на бодибилдери с микроскопични гащи. Момчето обяснявало на родителите си, че юнаците от картинките са неговите герои и идоли, а те пък решили, че е гей. И майка му, и баща му работели в полицията и били твърде далеч от амбициите на Арни за световна кариера. Били толкова консервативни, че решили да избият мераците от главата му по единствено приемливия за тях начин. „Татко ме гонеше из цялата къща, размахвайки кожения си колан над главата ми“, спомня си актьорът. Всички знаят, че един от най-прикритите женкари в Холивуд като губернатор поддържа гей браковете в Калифорния.   

3. Попада в карцера заради състезание

Когато е на 18, Арни е призован за година в армията на Австрия – като всички свои връстници през 60-те. Той обаче продължава да се занимава с упраженията си и бяга от казармата, за да участва в първия си бодибилдинг конкурс „Мистър Европа младши“. Класира се пръв, но победата е последвана от едноседмичен престой в карцера. „Участието ми в състезанието беше много важно за мен – въобще не се замислих за последствията“, споделял е той. Две години по-късно става най-младият „Мистър Вселена“.

4. Прави секс по 5 пъти на ден

Том Арнолд, близък приятел още от „Истински лъжи“ през 1994 година, твърди, че Арни се занимава със секс по 5 пъти на ден – 35 пъти в седмицата, 1820 пъти в годината.  Хора от обкръжението му обаче уточняват, че креватните гимнастики сами по себе си отдавна не са предизвикателство за кинаджията – досега е имал всяка жена, която е пожелал – а са по-скоро още една възможност за поддържане на тялото и емоционалния баланс. Да припомним, че след 25-годишен брак Арни се разведе с една от най-елитните жени на Америка – Мария Шрайвър, племенницата на Джон и Боб Кенеди - заради тайна връзка с домашна помощница, която му роди извънбрачния Джоузеф.     

5. Австрийците не обичат „Мистър Олимпия“

Целият свят обича Шварценегер – от Изток на Запад, от Северния до Южния полюс – но не и родната му Австрия. Докато е губернатор на Калифорния, той успява да вбеси сънародниците си с непреклонност и жестокост. През 2005-а Шварценегер отказва да помилва двама осъдени на смърт. Единият от тях е Стенли Туки Уилямс – гангстер, който е убил четирима души. Но за 20-те години, през които е в затвора, очаквайки решението на магистратите, той не само се разкайва, но и става известен детски писател, чиято основна тема е борбата с уличното насилие. Уилямс дори е номиниран за Нобелова награда за мир и международната общественост очаква да бъде спасен от електрическия стол. Но железният Арни не желае да каже последната си дума. В Австрия не могат да понесат този факт и го заплашват, че ще го лишат от поданство, а един от най-големите им стадиони повече няма да се казва „Арнолд Шварценегер“. Скандалът утихва дълго.    

6. За малко да се размине с Терминатора

Ролята на Арни в култовия „Терминатор“ през 1984-а е съдбовният момент в кариерата му. Но той за малко е щял да се размине с нея и да играе Карл Рийс - идващият от бъдещето любим на Сара Конър и баща на детето й. В началото Арни е съгласен на всичко – само, за да влезе в екипа. Но по някое време хитро атакува режисьора Джеймс Камерън. „Обясних му, че само правилно трениран човек може да се превъплъти в злодея робот. Трябваше му някой, който да не мига, докато стреля. Някой като О Джей Симпсън – или някой като мен“, разказвал е Арни.   

7. Спасява сърфист в океана

През 2004-а Арнолд и приятели разпускат край бреговете на Хаваите. През един слънчев ден кинаджията влиза в океана и чува вик за помощ от сърфист, чиито крак отказва и той започва да потъва заедно с дъската си. Шварценегер го издърпва от вълните и плува с него 100 метра до брега, като не пропуска да се погрижи и за дъската му. Най-удивителното е, че актьорът никога не се е хвалил с постъпката, а пресата научава за нея много по-късно от спасения сърфист.

8. Отказват му роли заради големите мускули

Колкото и да е парадоксално, в началото на кариерата си Арни получава няколко отказа заради прекомерните си мускули. Освен всичко друго, в Холивуд не могат да открият каскадьор, който поне малко да прилича на „Мистър Олимпия“.  Преди снимките на „Конан Варварина“ през 1982 продуцентите му поставят условие: временно да стопира тренировките. Той се съгласява, но само ако сам си направи каскадите. Неслучайно Шварценегер е в Книгата на Гинес като „човека с най-съвършената физика в историята на планетата“. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай