АПИ: Пътищата в страната са проходими

АПИ: Пътищата в страната са проходими | StandartNews.com

Има временно въведени забрани на проходите „Златишки", „Върбишки" и „Троянски"

София. Пътищата в страната са проходими при зимни условия, увери Михаил Миланов от Агенция „Пътна инфраструктура".

„Пътните настилки са мокри, на места заснежени, обработени и опесъчени. Има временно въведени забрани на проходите „Златишки", „Върбишки" и „Троянски". Те са затворени за всички моторни превозни средства. На прохода „Превала" всички моторни превозни средства трябва да се движат задължително с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета. Също така „Котленския проход" е затворен за движение на моторни превозни средства над 10 тона", обясни Миланов пред "Фокус".

По думите му, временно има въведени ограничения за движение на моторни превозни средства по път II-35 – Плевен-Ловеч, който е затворен за движение на МПС над 12 тона. „Има въведени ограничения на пътя Юндолa-Белово и Велинград-Сърница, където товарните превозни средства трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета. Същото важи и за пътя Батак-Доспат", посочи Миланов.

От АПИ съветват всички шофьори, които тръгват на път, да се съобразяват с пътната обстановка при зимни условия, да са подготвени със зимни гуми, пълни резервоари и заредени телефони.

„Затоплянето на времето не би трябвало да повлияе на пътищата. Всички машини са на пътя, готови и адекватни, за да се предприемат съответните мерки при промяна на пътната обстановка", каза още Михаил Миланов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай