Амнезия обхвана свидетелите по делото за убийството на Яна

Амнезия обхвана свидетелите по делото за убийството на Яна | StandartNews.com

София. Амнезия обхвана свидетели на убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Петима свидетели застанаха днес пред съда и даваха показания.

За 30-те минути по време на разпитите, свидетелите не можаха да кажат нищо.

Двама от приятелите на Яна Кръстева разказаха пред съда, че са били заедно в „Маймунарника” в Борисовата градина, но по някое време са се разделили.

Друг свидетел - Борислав Тодоров, обясни, че не си спомня конкретни неща от онази нощ, тъй като тогава се напил и по някое време заспал до езерото с лилиите. Към 6.00 сутринта на следващия ден се събудил. Наоколо нямало никого и той се прибрал вкъщи.

Подсъдимият за убийството - Николай Русинов – Чеци, слушаше и си водеше записки. Осем от призованите свидетели не се явиха , а други трима пък бяха извикани погрешка за повторен разпит.

Междувременно съдът отказа да измени мярката за неотклонение на Николай Русинов.

Според магистратите, има опасност подсъдимият да се укрие. Искането на защитата беше за изменение на мярката за неотклонение на Русинов от „задържане под стража” в по-лека – „домашен арест”. Следващото съдебно заседание ще бъде през месец май. В следващите съдебни заседания ще бъдат разпитани още свидетели по делото, сред които и Димитър Аврамов от ГЕРБ, с когото са били в една килия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай