Алтернативно захранване за болницата в Свиленградско

Алтернативно захранване за болницата в Свиленградско | StandartNews.com

Свиленград. Карат алтернативно захранване за болницата в Свиленград, след като далекопровод се скъса и остави района без ток и вода. Преди 30 минути болницата в Свиленград беше захранена с ток чрез байпас с мощност 2 киловолта от Харманли. Заради снежното бедствие, вилняло снощи в района, целият град е без каквато и да е комуникация - телефон, интернет и кабелна телевизия,а аварията порази и ГКПП Капитан Андреево, където заради липсата на ток и забавената ръчна обработка на документите има 10-километрова опашка.

 

На входа на града има скъсани 2 далекопровода от по 20 киловолта. Най-голямата авария обаче е при село Сива река, където има скъсан 110-киловолтов далекопровод. Повредените мощности са собственост на НЕК. Аварийни екипи на ЕВН вече работят за отстраняването на проблема на всички невралгични точки в района. Заради проблемите с електропреносната мрежа в Свиленград нямат вода. Преди минути обаче в града пристигна генератор 400 волта, който да захрани каналната помпена станция, която да започне работа по изпомпването на отпадните води в града с цел да се предотврати евентуално наводнение.

 

Очакват се още генератори, които пък да захранят основните точки от града с ток. Електрозахранването в Свиленград е прекъснало снощи около 20:00 часа, казаха хората от града. Проблемите дошли заради навалялият една педя мокър сняг, който натежал и започнал да къса далекопроводите.

 

Училища и детски градини не работят днес, има само дежурни в общинската администрация. Според ЕВН до края на деня големите аварии ще са овладяни и ток ще има навсякъде в района.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай