Абсурд с жена в будна кома в Пловдив

Абсурд с жена в будна кома в Пловдив | StandartNews.com

София. Мъж с три деца не може да получава детските им заради абсурд. Половин година човекът се грижи за жена си, която е в будна кома и води борба с държавните институции, съобщава Нова тв. Оказва се, че не може да продължи да я лекува, защото няма нейното съгласие, а реално тя не може да даде подписа си.

Преди шест месеца съпругата на Иван е блъсната от кола на пешеходна пътека. „Катастрофата на живота. На 3-ти февруари жена ми излезе да отиде до майка ми и така и не се върна. Обадиха ми се от шоковата зала на болницата, че съпругата ми е там и е ударена от лек автомобил", обяснява той.

35-годишната Калина Стефанова изпада в будна кома и бива лекувана по клинична пътека само три месеца. След това жената бива изписана и близките й продължават да се грижат за нея, но няма подобрение.

„За нея пътеки няма. Просто всичко приключва дотук. И оттук нататък започват вече мъките - рехабилитации, викане на лекари на частно - 20 лева е на ден. Просто не трябва да се пропуска, защото така може да залежи и става още по-лошо", споделя още мъжът на Калина.

Въпреки че жената на Иван е в будна кома, той не може да й изкара никакви документи без нейното съгласие, да взима детските за децата или социални помощи. Застрахователи отказват да му изплатят обезщетение без пълномощно от съпругата му. В тази връзка и разследването за катастрофата е спряло, защото именно тя трябва да го поднови. По този начин виновникът за състоянието на пловдивчанката остава ненаказан.

„Един затворен кръг. Всеки си прехвърля топката. Безумието е пълната безотговорност на държавата. Вместо да ни помага държавата, тя ни вреди", на мнение е Иван, който е пенсионер по болест и финансовите му възможности са ограничени, а трябва да се грижи и за три малки деца.

„С моята пенсийка от 131 лева и с на майка ми пенсията - това ни е издръжката", казва мъжът и изтъква, че въпреки всичко ще се бори за това да види жена си отново на крака.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай