МВР готви още удари срещу ДДС-мафията

Борбата с финансовите измами ще е сред приоритетите в работата на полицията и ДАНС

 МВР готви още удари срещу ДДС-мафията | StandartNews.com

София. "Разбитата схема за фиктивни сделки с месо за над 1 млн. лв. е само първата от няколко подобни полицейски операции, които МВР готви". Това стана ясно от изявление на главния секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров пред агенция "Фокус".

По думите на главния секретар, щетите от 1 млн. лв за хазната може да се увеличат с напредване на разследването.

„Неприятното е, че тези схеми не само нанасят щети на бюджета, но те вредят сериозно и на нормалното функциониране на пазарните условия в страната. Реално, по този начин се нанасят удари на българските производители и на българската икономика, защото аналогични схеми се наблюдават и в други отрасли от родното стопанство", твърди главен комисар Лазаров.

Според него, полицейският удар показал, че МВР продължава да работи, въпреки сложната обстановка в столицата.
„Единственият механизъм за подобряване на резултатите при противодействието на организираната престъпност е планиране и провеждане на операциите под ръководството и надзора на прокуратурата", твърди още Лазаров.

Борбата с финансовите измами е била основна тема на проведената миналата седмица среща при главния прокурор Сотир Цацаров. На работното съвещание с участието на главния секретар, на директорите на главните дирекции в министерството и на ръководствата на НАП и на агенция „Митници" са били планирани организационни мерки за целенасочени съвместни действия за предотврятавене, пресичане и разкриване на престъпленията срещу финансовата система на държавата, твърди Светлозар Лазаров.

Работата на служителите на ГДБОП не била затруденна заради вливането на службата в ДАНС, доказала посредната операция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай