7 фатални грешки на всеки родител. Какво не бива да правим

Безценни съвети от психолог за възпитанието

7 фатални грешки на всеки родител. Какво не бива да правим | StandartNews.com

Седем грешки, които родителите допускат, може да се окажат фатални за оформянето на характера на детето. Това съобщи Daily Mirror, позовавайки се на 40-годишния опит на учителка в детска градина. Жената, застанала пред изданието с псевдонима Мария Бигинс, е работила в държавни и частни предучилищни институции. Тя говори за „смъртоносните грехове“ на възпитателите и направи списък с неща, които абсолютно не трябва да се правят, предаде БЛИЦ.

Най-често срещаната грешка на родителите е страхът да кажат "не" на сина или дъщеря си. Родителите често забравят да поставят граници на децата си в живота си. Децата, които не знаят как да уважават комфорта на другите, растат неподготвени за живота на възрастните.

Неспазването на дневен график може да доведе до развитие на нездравословни навици. Като се придържате към битовите навици, трябва да проявите последователност и отдаденост.

Глупави са и родителите, които глезят децата си с изобилие от играчки. Учителят отбеляза, че децата обичат да играят с познати предмети и идеята, че бързо им омръзва, е заблуда. Прекалено малкият и твърде големият избор са опасни.

От ранна детска възраст децата трябва да бъдат научени да вземат решения.

Учителката припомня колко важно е да научите детето си да ходи на гърне на ранна възраст. Ако едно дете не може да отиде до тоалетната самостоятелно, то му липсва много време в детската градина, което би могло да се посвети на преподаването.

Бигинс моли родителите да не оставят плачещото дете в детската градина, когато се сбогуват.

„Когато родителите тръгват на работа, оставяйки сина или дъщеря си, учителите успокояват детето. Но бащата или майката винаги трябва да се сбогуват. Мисля, че бягането е грешно. Вие просто потвърждавате факта, че децата не могат да ви се доверят“, обясни тя.

Важно е да се каже, че родителят напуска за известно време и ще се върне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай