52-годишна жена почина, съпругът обвинява "Спешна помощ"- Пазарджик

52-годишна жена почина, съпругът обвинява "Спешна помощ"- Пазарджик | StandartNews.com

Пазарджик. Жена на 52-години от Пазарджик е починала, след като от Центъра за спешна медицинска помощ са отказали да изпратят линейка до дома й, обясни съпруга й.

В писмо до медиите Васил Томов съобщава, че на 23 юли съпругата му Мария, която страда от остра чернодробна недостатъчност получава кризи. Първото обаждане до "Спешна помощ" е в 19,30 часа. Следват още няколко обаждания, но оттам съобщават, че след като пациентката живее на 100 метра от здравното заведение е по-добре близките й да я докарат сами. В 23 часа все пак пристига екип на "Спешна помощ". Бият обезболяваща инжекция на жената, но след час-два състоянието й отново се влошава. Тогава близките й я откарват в пловдивска болница, където жената издъхва. Лекарите са установили възпаление на жлъчката. В Центъра за спешна помощ започна вътрешна проверка на случая след подадена жалба от съпруга на починалата Мария.

От своя страна директорът на звеното д-р Надка Пангарова обясни пред БНР:
Това, което ни забави е, че двама от нашите колеги са в платен годишен отпуск. Ние на всяка цена трябва да изискаме и да изчакаме техните писмени обяснения по случая.

Днес един от фелдшерите мина оттук, очакваме медицинската сестра да дойде най-рано в понеделник, след което все пак ще ни трябва ден- два технологично време и ще имаме окончателно становище. Причината за смъртта поради неоказана спешна медицинска помощ е предмет на съдебно-медицинска експертиза и не бих могла да дам отговор на този въпрос.
По случая е образувана и прокурорска проверка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай