380 населени места в Кърджалийско са без ток

380 населени места в Кърджалийско са без ток | StandartNews.com

Заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков е в Кърджали и координира възстановяването на електрозахранването

Обстановката в област Кърджали остава изключително тежка заради обилния снеговалеж, съобщиха от областна управа.
Втори ден регионът е в бедствено положение. 380 населени места са без ток. Продължава разчистването на пътищата от републиканската мрежа.

Вече е проходим пътят Момчилград – Крумовград. Пътят Кърджали – Асеновград остава затворен. Снегорини чистят трасето за Ардино, което се очертава като най-критичната точка.

36 са авариралите далекопроводи в областите Кърджали и Смолян. 10 екипа от различни краища на страната са изпратени да помагат за отстраняване на щетите по електропреносната мрежа в региона. Падналите дървета възпрепятстват работата на аварийните групи.

142 сигнала за произшествия са подадени на телефон 112 в рамките на вчерашния ден. На 37 произшествия са се отзовали екипите на „Пожарна безопасност". Пет бременни жени и родилки са извозени до болнични заведения и им е осигурена медицинска помощ. Транспортирани са пациентите на хемодиализа и двама сърдечно болни.

Областния кризисен щаб под ръководството на областния управител Илия Илиев ще заседава през целия ден. В Кърджали пристигна и заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, който координира възстановяването на електрозахранването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай