24 пожара за три денонощия в Пиринско

24 пожара за три денонощия в Пиринско | StandartNews.com

Възрастна жена загина, горя цигарена фабрика

Благоевград. Огнеборците в Пиринския край бяха вдигани по тревога 24 пъти за три денонощия – от петък сутринта до понеделник сутринта. При един от пожарите е загинала възрастна жена, 11 от огнените стихии са причинили материални щети. Най-много работа имаха 4 екипа пожарникари, които гасиха взривили се газови бутилки в станция за разпределение на синьо гориво в Разлог.

Пожар в къща в санданското село Дебрене отне живота на 93-годишна жена. Огънят лумнал в събота към 21:45 часа. Сигнал за бедствието подал комшия на старата обитателка на дома. Пламъците са потушени от два екипа на РС ПБЗН-Сандански. Те открили в една от стаите мъртва собственичката на имота, която живеела сама. Намерена е под развалините на постройката, която е изпепелена до основи. Най-вероятно се е задушила от дима. Установяват се причините за пожара.

Бързата реакция на огнеборците спря разрастването на пожар в цигарената фабрика в Благоевград. Сигналът е получен към 02:35 часа в неделя. Запалил се комин на фабриката за производство на тютюневи изделия в града. Огънят е загасен от екип на РС ПБЗН - Благоевград. Унищожена е филтърната инсталация в праховото стопанство на предприятието. Няма пострадали хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай