2016-а: Яка маймуна в действие

2016-а: Яка маймуна в действие | StandartNews.com

Диети, движение и спокойствие гарантират доброто физическо състояние

Овен

Спрете вредните навици

По принцип овните имат силно чувство за самосъхранение и умеят да пазят здравето си. 2016-а обаче крие много рискове за представителите на тази зодия. Най-вече по отношение на всякакви пороци, които биха могли да съсипят физическото им състояние. Овни, алкохолът и цигарите ще ви пречат особено много в следващия цикъл от 12 месеца - затова трябва спешно да вземете мерки и да започнете да се чистите от всякакви зависимости. Би трябвало още по Нова година да сте се замислили за това. Фрешовете, наситени с витамини, зеленчуци и плодове, са повече от необходими. Овните обикновено прекаляват с месото - имайте едно наум с пържолите и дръжте храненето в мярка. Господа, мръвките провокират подаграта.

Телеца

Не боледувайте "накрак"

Телците обикновено се радват на чудесно здраве и това ще важи с пълна сила и за 2016-та. Те обаче имат основен проблем - не ходят изобщо по лекари. Дами и господа, имате единствено правило, когато се почувствате неразположени - убедени сте, че можете всичко да преболедувате "на крак". Но това някой път все ще ви изиграе лош номер - и е навик, който трябва да промените в характера си. Когато усетите задълбочаващи се симптоми, запазете си час при през специалист, въпреки че хич не ви се занимава с подобни глезотии. Вслушвайте се в съветите на околните, отделете поне малко време за профилактика. Не можете вечно да продължавате да сте така незаинтересовани към здравословното си състояние.

Близнаци

Пазете се от стреса

Физическото благоразположение на Близнаците ще бъде на ниво през 2016-а. Не би трябвало да им се стоварят по-тежки болести от обикновените грипове. Това, за което обаче трябва да помислят, е психическото ви здраве. Близнаците по принцип са много уязвими от всякакви стресови натрупвания, неврози, безсъние, превъзбуда. Тази зодия има голямото желание да успее във всичко, но физическите й възможности не позволяват това. Затова е добре, драги Близнаци, да изберете една или две сфери, в които да се развивате, за да може да балансирате енергията си, а и за да ви остане време за вас самите. Нещото, което не можете да проумеете, е, че животът на бързи обороти си има своя цена, а не рядко това е здравето. Близнаците губят и ценно време в безсмислени разговори, а това им краде енергията и след това те се чувстват напълно изтощени.

Рак

Повече любов

Ракът навярно е единствената зодия, чиито цялостно здравословно състояние зависи само от едно нещо: дали получава обич. Любовното щастие и респективно любовните разочарования са двете страни на махалото, между което с огромна интензивност протичат всички физически процеси при тази зодия. Накратко: ако душата ви е здрава и сте емоционални удовлетворени, драги Раци, тялото ще е мощно и пълно с енергия. Любовните драми обаче биха могли да ви разрушат отвътре навън и постепенно психическата болка да събори и здравето ви. Затова преценявайте внимателно партньора до вас, хвърляйте се все пак в разумни флиртове и знайте, че Еросът е най-голямата ви сила и слабост. Задължително направете пролетно почистване при първа възможност - тази година ракът ще има нужда от постоянни обновления, за да се чувства добре.

Лъв

Сънят е най-важен

През 2016-а представителите на тази зодия ще са силни и пълни с енергия. Поставили са си цели, които изискват много работа, но ако ги изпълнят, ще се чувстват напълно щастливи. Когато Лъвът има цел, той си я следва неотклонно и това го обзема изцяло. Дали ще твори, ще работи, или ще се впусне в романтична връзка, той забравя всичко останало. Добре знаем, че вие, Лъвове, можете да издържите без да се храните, без да си почивате и резервоарът на енергия ви е неизчерпаем. Ето обаче кое е важното за здравето ви: сънят. Това е единственото здравословно усилие, което трябва да положите. Ако не отделяте достатъчно време за сън, тогава буквално отключвате вратата за болестите и рискувате ужасно много. Нека осемте часа спане станат максима за вас. Не си лягайте по-късно от полунощ - ако оставате будни след няма как да успеете да си почивате ефективно.

Дева
Семейството е всичко

Ако някой обича да се грижи за себе си, дори прекалено много, това е Девата. Чистотата, разделното хранене, здравословният начин на живот - навярно всички тези работи са измислени от Деви. Това е свързано с тяхната вродена чистоплътност и любов към реда, но и с това, че Девите обичат да си откриват разни болести и да си мислят, че им има нещо. Хипохондрията е втората ви природа, уважаеми дами и господа, родени под този знак. Затова не се нуждаете от особени съвети как да се поддържате във форма. Но е добре да напомним за слабото ви място - тоталната зависимост от семейството. Ако получавате подкрепа и хармония, сте несъкрушими, усмихнати и щастливи. В случай, че вкъщи нещата не вървят обаче, представителите на тази зодия биха могли да пострадат от сериозни психологически и физически проблеми. Затова следвайте спокойствието, уюта и радостта у дома. Щом това е добре, всичко останало ще се нареди.

Везни

Музика и ароматерапия

Представителите на зодия везни са много колебливи и често съчетават несъвместими храни, стилове и навици в желанието си да пазят златната среда. Най-уязвимите им част от тялото са гърбът и бъбреците. Един от признаците, че нещо не е наред, е главоболието, което може да прерасне до мигрена. Представителите на тази зодия имат голяма зависимост от партньора си и често изживяват и техните проблеми като свои, а когато атмосферата у дома е хармонична, то и болестите са далеч. Най-доброто за здравето им е хубава и нежна музика, ароматерапия и цветотерапия. Хармонията и доброто емоционално състояние, свързано с творчеството, също е подпомагащ фактор за здравето. Лекарства не са ви нужни, наблегнете на билките, на фън шуй, на тайните на изтока.

Скорпион

Джогинг и колело

Фитнес залата е най-неподходящото място за скорпионите - работата с големи тежести и жестоките усилия с всякакви машини не само, че няма да подобрят здравето на тези хора, а и ще ги депресират до основи. Скорпионите имат нужда от по-лек спорт, който да не ги задължава да стоят затворени някъде. Златното решение е тичането. Джогингът е ключът към доброто ви здраве, драги Скорпиони - затова не отглагайте и при първото по-сериозно стопляне на времето отивайте в парка и започвайте да работите за тялото си. Другото преимущество на бягането е, че ще ви разсее от потъването в мисли, което е принципен проблем на всеки ваш колега. Представителите на тази зодия могат да се замислят и за колело - всекидневното каране само ще допринесе за добрата физическа подготовка. Скорпионите по традиция имат проблеми с бъбреците, затова е добре да пият много течности през цялата година. Най-добре чайове.

Стрелец

Ключът е в храненето

Стрелецът винаги е в много специфична енергийна ситуация. На моменти може да се вложи във всичко, целеустремен и дисциплиниран - като робот. Понякога обаче решава да се отдаде на мързел и апатия. Е, рискът е във второто. Стрелците са пълни със сили и когато не ги изразходват, се обръщат срещу тях. Грози ги опасността от наднормено тегло, което може да предизвика здравословни проблеми. Важното е обаче какъвто и спорт да изберат, да тренират с мярка. Не е изключено да прекаляват с физическото натоварване и това също да създаде проблеми. Болестите при Стрелеца могат да бъдат обяснени с представката "пре": преяждане, пренатоварване, преработване, преумора... Затова просто да махнат това "пре" от живота си и всичко ще бъде наред. Една балансирана диета ще помогне допълнително.

Козирог

Горете калориите

Прочутата упоритост на Козирозите за съжаление важи и за вредните им навици. Алкохол, цигари, кафе, шоколади, лош ритъм на хранене, преяждане с фаст фууд - всичко това е част от живота им. Дами и господа, трябва да я изрежете най-садистично и завинаги. По природа се радвате на добро физическо състояние и единственото, което може да ви съсипе, са собствените ви грешки. Впрочем, в никакъв случай не се заседявайте - търсете постоянно движението и спорта. Няма значение какво точно - бягане, фитнес, футбол с приятели, важното е да не оставате по цял ден пред компютъра. Представителите на тази зодия имат сериозен проблем с домашарството - никой не може да ги изкара от вкъщи и това е зоната им на комфорт. Време е да малко да се измъкнат от стаята и да променят начина си на живот.

Водолей
Без тежки натоварвания

Тази година ще изисква повече издръжливост от водолея. Уважаеми, добре знаете, че слабото ви място са стави, сухожилия, кръста. Пазете се от каквито и да било тежки натоварвания, защото могат да ви докарат сериозни травми. Фитнесът е направо забранен - най-добре е да изберете лек спорт, който да практикувате с приятели. Ако се местите в нова квартира или апартамент, викайте някой да помага и не пълнете сакове и кашони с прекалено много неща. Възможно е да ви мъчат разширени вени. Оставяйте си време за почивка и се проверете за всякакви алергии. Ако внимавате във всичко гореизброено, ще ви се случи една прекрасна година, в която ще бъдете винаги във форма и ще постигнете куп успехи.

Риби

Йога и медитация

Добро физическо здраве, но опасност от нервно-психични разстройства - това не важи само за тази година, а е самата орисия на рибите. В никакъв случай не се затваряйте в себе си, представители на тази капризна зодия. Търсете компанията на приятели при всякакви възможност. Излизайте често и си правете разходки. Депресията е най-честата ви посетителка и е необходимо постоянно да държите гарда вдигнат. В това отношение е добре да се замислите за тайните на Изтока. Йогата и медитацията ще са ви от изключителна помощ и ще успокоят винаги напрегнатото ви съзнание. Често правете водни бани и масаж на краката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай