17 бебета от Стрелча забогатяха

17 бебета от Стрелча забогатяха | StandartNews.com

500 лв. награда за всеки нов жител на града, 96-годишна баба също взе премия

Седемнадесет бебета, родени тази година, забогатяха, без да са играли тото. Късметът им е, че са се родили в град Стрелча, а по решение на общинския съвет всеки нов жител на града на празника му получава по петстотин лева. Подобаваща сума получи и най-старата стрелчанка - Стойна Динчева, която наскоро навърши 96 години, а също и най-младият - Борислав Кунчев, на тридесет дни. Вчера градът на розите и лековитите минерални води, които се сравняват с Карлови Вари, отпразнува своя празник. Открай време това става на Илинден, тъй като селището някога е създадено от бунтовници, преселници от Македония.

На тържествена сесия бе обявен новият почетен гражданин Иван Чолаков, изпълнителен директор на "Оптикс АД", подпомогнал с дарителската си дейност благоустрояването на селището.

Гвоздеят на тържествата бе изложбата на парижкия художник Никола Манев. В една от залите на музея той нареди най-новите си двадесет живописни платна. Пред мнозинството почитатели на родения в Чирпан артист говориха академик Антон Дончев и известният адвокат и почитател на изобразителното изкуство Хари Харалмпиев. Манев и кметът на Стрелча Иван Евстатиев и художникът се запознали в Париж на изложбата на българското тракийско изкуство в "Лувъра" и тогава се родила идеята за експозицията. Вечерта площад "Дружба" бе тесен да събере стрелчани, дошли да се повеселят и порадват на музиката на оркестър "Канарите" и сестри Диневи. В полунощ ентусиазираните хороводци изиграха последния си танц, а Стрелча утихна в очакване на новия ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай