100 кила прати момиче от Добрич в Космическата академия в САЩ

Неговата фондация „100 слънца” ще финансира участието на Татяна Иванова

100 кила прати момиче от Добрич в Космическата академия в САЩ | StandartNews.com

Разказ за историята на една мечта - тази на Татяна Иванова от Добрич, която упорито вярва, че ще бъде първата българка астронавт. Тя е приета да участва в единствената програма в света, която тренира и сертифицира кандидат-астронавти да участват в суборбитален полет. Ръка за това ѝ подава рапърът Явор Янакиев – 100 кила. Неговата фондация „100 слънца” ще финансира участието ѝ в Космическата академия в САЩ.

Казват, че човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му. Татяна е само на 18 години и вече е на път да сбъдне своята.

„Бях много щастлива, защото много исках да се включа в тази академия, в която ме приеха. Надявам се всичко да мине както трябва и наистина да замина за Щатите. Тя е може би първата и най-сериозна крачка по пътя ми към Космоса. От девети клас мечтая и оттогава следвам целта упорито”, обясни момичето. 

Академията всъщност е Международният институт по космически науки в САЩ, а Таня е студент по инженерна физика в Софийския университет. Мечтае да стане първата жена космонавт на България и затова кандидатства в Института, където печели стипендия.

„Беше супер неочаквано, защото не са ни казали кога точно ще го изпратят, събудих се сутринта и просто подскочих! Разплаках от щастие”, сподели още тя.

100 кила сам открива талантливата студентка, за чиято мечта научава от медиите. Свързва се с майка ѝ и става приятел на цялото семейство. „Като истинска звезда, аз съм ангажиран с Космоса. Някой щял да ходи при звездите – готово! Ще ти помогна!”, каза Янакиев.

Рапърът създава фондацията си „100 слънца” в подкрепа на талантливи деца и младежи, които се нуждаят от добър старт в живота. Затова помага на Татяна да се обучава при най-добрите астронавти на космическия бряг във Флорида.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай