10-те най-важни принципи на позитивното мислене

Откажете се от думите „Не мога“

10-те най-важни принципи на позитивното мислене | StandartNews.com

Живеем, обсебени от различни дейности, стремим се да купуваме вещи, които не ползваме. Не се спираме нито за миг, опитвайки се да избягаме за тревожното усещане за вътрешна нестабилност и да стигнем до онова благополучие, което някой ни е наложил като желание. Ако в началото на 2020-а сте решили да се включите в отбора на оптимистите, ви предлагаме възможности за душевна трансформация, които ще ви помогнат винаги да виждате като пълна наполовина празната чаша. 

1. Първо започнете да приемате хората в по-добрата им светлина. Ако постоянно търсите грешките у тях, ще се изнервите на макс и светът винаги ще ви изглежда по-черен, отколкото е всъщност. 

2. Анализирайте всичко, което ви дразни. И въпреки че може да ви се стори oldschool, водете си дневник – за да правите сравнения в настроенията и отношенията.  Така всеки следващ ден ще сте наясно дали променяте гледната си точка. 

3. Представете си в смешна ситуация всеки, който ви обиди или подразни – от партньора у дома, който обикновено се държи като малко дете, до досадника в офиса, който никога не знае какво иска.

4.  Кажете си на глас преди да излезете от къщи: „Не се страхувам. Никой не може да ме изплаши“.

5.  Осъзнайте силата на думите, които използвате. Спрете с това „Не мога“. Ако често го повтаряте, то буквално ще ви зомбира и наистина няма да се справяте дори с лесни до вчера за вас неща. 

6.  Научете се да овладявате гнева си. Успокойте се, като се фокусирате върху приятни мисли.

7.  Оптимистите отдават лошото на обстоятелствата или на случайността. Дори нещо да се обърка, не поемайте винаги цялата вина.

8. Ако работата, която имате, не ви харесва - сменете я. Ако гаджето ви не е точното за вас, сменето го.

9.  Не позволявайте малките проблеми да се превърнат в големи. Тогава обратен път почти няма.  

10.  Колкото повече смисъл намирате в живота, толкова по-лесно ще се превърнете в позитивна личност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай