Звездопад в Нова телевизия

Гледаме някои от най-оборотните актьори в „Лъжите в нас“ и „Братя“

Звездопад в Нова телевизия | StandartNews.com

Звездопадът по Нова телевизия се активизира на 22 февруари. Тогава стартират премиерният сериал „Лъжите в нас“ и четвъртият сезон на „Братя“. Очаква се двете продукции да конкурират "Сървайвър" и "Ергенът" по Би Ти Ви. 

Във фокуса на „Лъжите в нас“ е историята на заможната фамилия Шейтанови, белязана от болезнени събития и непростими тайни. Миналото неусетно застига героите и ги изправя пред тежки избори, мъчителни истини и душевни терзания. Патриархалните ценности са поставени на кантар, а изпитанията девалвират цената на успеха.  Лидер на всичко, което се случва, е Шейтанов, в чиято роля влиза Емил Марков, който пък – за разлика от легендарния си доцент гинеколог д-р Захариев в „Откраднат живот“, тук е с респектираща посребрена брада. Той е много богат, много мрачен и много контролиращ бизнесмен, който се занимава с дърводобив. Социален фактор и влиятелен мъж, през годините той е натрупал страшно много грехове, докато участва в тъмни сделки като един от босовете в „дървената мафия“. Разрушил е едно семейство, за да създаде друго, направил е добрини, но злините от действията му надделяват. Преминал е успешно през точещия се преход, а в настоящето е с много проблеми и измами. Като неговия син ще гледаме Орлин Павлов.

„За пръв път се сблъсквам с толкова сложна задача. Казва се Сава и няма нищо общо с мен. Той е груб, първичен, понякога и много лош. Ужасно амбициозен е – иска да е шеф и собственик на фирмата. И след сватбата им с Рая започва да допуска компромиси, да използва неистини, които пък водят до усложнения и в личния живот, и в професията“, разкрива очарователният артист. Според него темата за съдбата на горите у нас е изключително актуална – затова задкулисието в бранша трябва да бъде разнищено дори в киното. 

Радина Думанян, която тук е снаха на Емил Марков – за разлика от „Откраднат живот“, където беше една от дъщерите му, също споделя, че образът на Рая е много далечен от нея. Красавицата е безапелационна егоистка. „Всеки от нас е егоист, няма какво да се лъжем, но при нея борбата с егото е сериозна. Голямо предизвикателство, защото аз съм различна. Всъщност най-голямото предизвикателство е да се справям и с текстовете за следващия снимачен ден, и с бебето ми, и с другите ми лични ангажименти“, коментира Радина Думанян, която все още мълчи кой е бащата на собствената й дъщеричка.

Павел Веснаков, който за пореден път е режисьор в продуцентски проект на Евтим Милошев по сценарий на Христина Апостолова, се похвали по Нова телевизия, че е успял да извади нюанси от тъмната страна на самите актьори. „Те са изключително отдадени. Лесно се работи с тях, защото са готови да преоткриват себе си. Готови са на крайности в името на сериала“, споделя Веснаков. А в сюжета не липсват и брутални теми като домашното насилие. 

„Лъжите в нас“ преди всичко е авторски сериал. Това означава, че в максимална степен засяга психологията, бита и ежедневието на нас, българите“, категоричен е Евтим Милошев, който на свой ред е пуснал брада, за да се впише в общата стилистика. 

Диана Димитрова също има възлово присъствие в интригите – особено в един от любовните триъгълници. „Аз съм лоша, много лоша“, казва с усмивка хубавата жена. Нейната героиня се казва Ирина. Димитрова е Ирина и на сцената – в „Тютюн“ на варненския театър по легендарния роман на Димитър Димов.   

Владо Пенев пък е свещеник, който явно ще се опитва да припомня на персонажите, че без вяра няма промяна. Пред камерите са още Васил Бинев, Йоана Буковска-Давидова, Мария Сотирова, Милена Аврамова, Дарин Ангелов, Свежен Младенов. Сред най-тежките моменти от снимките досега са сцените, осъществени при минус 13 градуса.    

В „Братя“ също влиза кадър на „Откраднат живот“ – Неда Спасова. Какви ще са сюжетните ходове, в които се намесва някогашната операционна сестра Кая, предстои да видим. Преди време в онлайн пространството се понесе версия, че Йоанна Темелкова – фаталната Лора, напуска сериала. Феновете тогава направиха извода заради думите на благодарност, които актрисата отправи към екипа.  Сега по всичко личи, че Лора излиза от „Братя“ – името на Йоаннна не е сред обявените за сезон 4. Вероятно Неда Спасова би могла да бъда новата изгора на Денис Топал – Владимир Михайлов. Няма съмнение обаче, че в центъра на интригите ще бъдат наркобосът Денис Топал и неговият италиански „брат“ Сандо – Алекс Иванов.  Христо Шопов се завръща на бойното поле – бизнесменът Филип Карамитев на финала в трети сезон се оказа в тандем с украинката Юлия Опланчик /Лора Христова/.  Сигурно е, че той ще търси отмъщение, подпомогнат от новата си любовница. „Който е умрял веднъж, няма да умре отново. Денис не те ли научи на това?“, загатва намерението си Карамитев. „В сезон 4 двамата братя се обединяват и ще се борят заедно срещу баща си и новата му мутреса Юлия“, пише във фен страницата на „Братя“ във фейсбук.

 „Братя“ обаче просълзи мнозина от зрителите, след като сценаристите убиха полицейския инспектор Калин Йосифов, изигран от Стойо Мирков. Той падна покосен от куршумите на Денис Топал и не успя да научи, че жена му Ива /Искра Донова/ е бременна. Може да се предполага, че начело на добрите ще застане Черкезов – Дани Ангелов. След някой и друг епизод той вероятно ще се пробва да спечели отново чувствата на Ива.

От ареста пък очакваме да излезе героят на Мартин Димитров - Радо Андреев, дясната ръка на Денис Топал. Любопитно е и каква ще бъде връзката на Денис с Велин Донков - Тодор Танчев, когото той смяташе за свой баща, докато не се разчу истината за отношенията на майка му /Деляна Хаджиянкова/ с Филип Карамитев. Тигран Tоросян, Стела Ганчева и Мартин Петков /Симката/ също ще внесат много цвят в палитрата от образи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай