Петък,

Звезди минават през времето в „Порталът“

От: Агенция Стандарт -
468
Звезди минават през времето в „Порталът“
A
A
A

Снимките на най-новия български сериал  „Порталът“ продължават – тези дни камерите на продукцията се завъртяха в Софийския университет и прочутия му клуб „Яйцето“, където се развиват моменти от действието. 

„Порталът“ е приключенска драма с елементи на романтика, комедия и интригуваща кримка. Историята ще разходи зрителите във времето - съвременен мъж се озовава в 70-те години, където ще трябва да разследва убийство, което все още не се е случило. Ситуиран в средите на творческата бохема, сюжетът има специален акцент върху музиката от златните години на българската естрада.

Екипът е огромен – над 180 човека, като всеки ден на терен се събират поне 60 от тях при стриктно спазване на  мерките за сигурност. Между звездите е и Татяна Лолова, която играе буржоазна дама дисидент. В главните роли са Велислав Павлов, Александър Кънев, Стефания Кочева, Джулия Бочева, основни образи са още Стефка Янорова, Михаил Мутафов, Герасим Георгиев-Геро, Дарин Ангелов, Свежен Младенов, Мария Стефанова, Радена Вълканова, Мария Илиева. Специално участие имат Борис Луканов и Христо Мутафчиев. Премиерата е през март. Режисьор на всички шест серии е Илиян Джевелеков, оператор е Мартин Балкански. Художникът Георги Димитров пресъздава софийските екстериори и интериори от 70-те години.

В следващите дни предстои да бъде открита и новата сесия на БНТ за филмопроизводство на български сериали и филми. Oбщата сума за периода 2021-2022 е в размер на 4 663 680 лева, с ДДС, а предложения по обявените позиции се събират от 16.11.2020 до 31.01.2021. Пълните условия за участие са достъпни на сайта на БНТ. 


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: "порталът" Бнт