Звезди минават през времето в „Порталът“

Новият сериал на БНТ е комбинация от комедия и кримка

Звезди минават през времето в „Порталът“ | StandartNews.com

Снимките на най-новия български сериал  „Порталът“ продължават – тези дни камерите на продукцията се завъртяха в Софийския университет и прочутия му клуб „Яйцето“, където се развиват моменти от действието. 

„Порталът“ е приключенска драма с елементи на романтика, комедия и интригуваща кримка. Историята ще разходи зрителите във времето - съвременен мъж се озовава в 70-те години, където ще трябва да разследва убийство, което все още не се е случило. Ситуиран в средите на творческата бохема, сюжетът има специален акцент върху музиката от златните години на българската естрада.

Екипът е огромен – над 180 човека, като всеки ден на терен се събират поне 60 от тях при стриктно спазване на  мерките за сигурност. Между звездите е и Татяна Лолова, която играе буржоазна дама дисидент. В главните роли са Велислав Павлов, Александър Кънев, Стефания Кочева, Джулия Бочева, основни образи са още Стефка Янорова, Михаил Мутафов, Герасим Георгиев-Геро, Дарин Ангелов, Свежен Младенов, Мария Стефанова, Радена Вълканова, Мария Илиева. Специално участие имат Борис Луканов и Христо Мутафчиев. Премиерата е през март. Режисьор на всички шест серии е Илиян Джевелеков, оператор е Мартин Балкански. Художникът Георги Димитров пресъздава софийските екстериори и интериори от 70-те години.

В следващите дни предстои да бъде открита и новата сесия на БНТ за филмопроизводство на български сериали и филми. Oбщата сума за периода 2021-2022 е в размер на 4 663 680 лева, с ДДС, а предложения по обявените позиции се събират от 16.11.2020 до 31.01.2021. Пълните условия за участие са достъпни на сайта на БНТ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай