"Златен Кукерикон" за Мишо Билалов

Известният актьор направи комплименти за сексапила на Алекс Сърчаджиева

"Златен Кукерикон" за Мишо Билалов | StandartNews.com

В Сатиричен театър „Алеко Константинов“ се проведе церемонията по връчване на театралните награди за хумор и сатира „Златен Кукерикон 2020“. За четвърти път бяха отличени театрални творци, създатели на комедийни спектакли. Това е жест на внимание от страна на трупата на Сатиричния театър „Алеко Константинов“ към колегите от страната, които развиват комедията и сатирата на театрална сцена.

За най-добра женска роля бе наградена Вяра Табакова в „Облог“ от Дейвид Линдзи – Абер, с режисьор Стефан Спасов (НТ „Ив. Вазов“).

Призът за най-добра мъжка роля отиде при Михаил Билалов в „Енергични хора“ от Василий Шукшин, с режисьор Николай Урумов (ДТ „Гео Милев“ - СТ. Загора). „Сашка Сърчаджиева би могла да се превърне в любимата ми лекарка“, каза Билалов, гледайки краката и деколтето на младата си колежка, която се беше наконтила като медицинска сестра от мокрите сънища на мачовците.  

Топ режисьор стана Борислав Чакринов за постановката „Умопомрачение“ от Сам Бобрик, копродукция на ДТ „А. Будевска“ - Бургас и Театрална къща VIVA ARTE.

За най-добър спектакъл бе провъзгласен „Слава“ от Питър Куилтър, с режисьор Стайко Мурджев (ДТ „Н. О. Масалитинов“ – Пловдив).

„Млада надежда“ стана Ивайло Ненов – режисьор на постановката „Три сватби и едно възкресение“ по Карло Голдони (ДТ „Сава Огнянов“ – Русе).

Награда за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев бе връчена на Андрей Аврамов.

Фото Елена Спасова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай