Женски дуели за Златните глобуси

Стрийп и Робъртс правят много силни роли във филма "У дома през август"

Женски дуели за Златните глобуси | StandartNews.com

Лос Анджелис. Женски дуели се задават на "Златните глобуси", които ще бъдат раздадени на 12 януари догодина. Едни от най-доказалите се звезди на Холивуд се изправят една срещу други във всички номинации. Както вече няколко кинаджийски издания предугадиха, основната битка е в категорията за най-добра драматична актриса. Там една от кралиците на английското кино Джуди Денч се изправя срещу Кейт Бланшет, чието превъплъщение в "Син жасмин" на Уди Алън й донесе похвали от целия свят. Денч е номинирана за своето изпълнение във "Филомена", където е в ролята на майка, която търси сина си, даден за осиновяване преди 50 години. Досега британската звезда е била 10 пъти близо до "Златен глобус", но има само две статуетки. Останалите претенденти в категорията също са от А-листата на Холивуд. Сандра Бълок - за "Гравитация", Ема Томпсън - за "Saving Mr. Banks" и Кейт Уинслет - за "Labor Day".

Мерил Стрийп и Джулия Робъртс пък получиха номинации за превъплъщенията си на непокорна дъщеря и заядливата й майка в черната комедия "У дома през август", която излиза у нас през януари. Стрийп, за която това е 28-ата номинация, се бори в категорията за главна роля в мюзикъл или комедия. Нейна най-основна конкурентка в групата е Ейми Адамс с American Hustle. Партньорката й на екрана, младата Дженифър Лоурънс, пък е конкурентката на Джулия Робъртс в категорията за поддържащи актриси.

"У дома през август" разказва мрачната, смешна и дълбоко затрогваща история на силните жени от семейство Уестън. Техните съдби се развиват в различни посоки, докато семейна криза не ги връща в дома им в Средния запад. Там ги очаква властната им майка Вайълет - взискателна, заядлива и винаги в настроение за обиди. "Участвам в проекта заради Мерил", призна Джулия Робъртс и допълни: "Много е важно да има такава стабилна основа, каквато е Вайълет - някой толкова дълбок персонаж като нейния. Останалите герои, и в частност моята Барбара, могат да бъдат пълноценни само ако Вайълет е толкова въздействаща."

При мъжете битката също ще бъде достойна. Матю Маконахи получи първата си номинация за "Златен глобус" с филма "Dallas Buyers Club". Критиците вече му дават сериозни шансове и за "Оскар". Негови конкуренти са Том Ханкс за "Капитан Филипс", Робърт Редфорд "All is Lost" и Чиуетел Еджиофор от "12 години робство" - номиниран и за най-добър филм, който е един от хитовете на сезона. Леонардо ди Каприо пък ще бори Хоакин Финикс в групата на мюзиклите. Там е Оскар Исаак от новия филм на братя Коен "Люин Дейвис отвътре".



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай