Върколакът стана на 52

Хю Джакман държи рекорда за актьор, появявал се най-много пъти в ролята на един и същи супергерой

Върколакът стана на 52 | StandartNews.com

Любимият австралийски мачо на Холивуд Хю Джакман празнува рожден ден №52. Хубавецът постигна световни успехи с превъплъщението си във Върколака от филмите за "Х-Мен". Така той държи рекорда за актьор, появявал се най-много пъти в ролята на един и същи супергерой, изигравайки ролята от 2000-а до 2017-а. Заедно с Робърт Дауни-младши в ролята на Железния човек са най-обичаните актьори в супергеройски роли.

Хю Майкъл Джакман е роден е на 12 октомври 1968 в Сидни, в семейството на английски емигранти, като най-малкото от четири деца. Когато е на 8, родителите му се развеждат и майка му се връща в Англия. Всички деца остават да живеят с бащата в Австралия. Като ученик Джакман се занимава активно с баскетбол и даже е капитан на училищния отбор. По-късно се записва в Университета в Сидни да учи журналистика и се дипломира като бакалавър. Още преди да завърши обаче, разбира че журналистиката не го интересува, за разлика от театъра, и през 1991 се записва на театрални курсове.

Джакман дебютира в телевизията в австралийския сериал „Корели“ през 1994. На снимките на сериала се запознава и с бъдещата си съпруга Дебора-Лий Фърнес. Следващите четири години Джакман играе в различни мюзикъли („Сънсет булевард“, „Красавицата и звяра“, „Оклахома“) на сцените в Сидни и Лондон. През 2000 е избран от Брайън Сингър за ролята на Върколака в "Х-Мен", измествайки Дъгрей Скот. Първоначално съпругата му го убеждава да се откаже от филма, тъй като смята че е неподходяща за него. За щастие Хю не я послушва и се превръща в световна звезда с филма.

През 2001 е поканен да партнира на Мег Райън в романтичната комедия „Кейт и Леополд“. За ролята на аристократа чаровник Леополд е номиниран за "Златен глобус". Същата година снима и "Парола: Риба меч" с Джон Траволта. След кратък период, през който отново се посвещава на мюзикълите, Джакман се завръща на голям екран през 2003 с "Х-Мен 2" и Ван Хелсинг (2004). През 2006 играе в "Престиж" и "Х-мен 3" а през 2008 участва в суперпродукцията "Австралия" с Никол Кидман. "Х-мен Началото: Върколак", 4-тия филм от поредицата, излиза през 2009 и освен главната роля, Джакман е и продуцент.

Джакман е носител на награди „Сатурн“, „Еми“, „Златен глобус“, две награди „Тони“ и две награди „Сателит“. Бил е номиниран за „Оскар“ и „БАФТА“. През 2008 е определен от списание "People" за „Най-секси жив мъж в света“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай