Винаги Доротея, винаги!

Винаги Доротея, винаги! | StandartNews.com

Джон Бон Джови изобщо няма нужда да си отваря устата на 14 май - тълпата ще пее срещу него. Фенове и от двата пола повече от 20 години мечтаят да го зърнат на живо - и на сън да ги бутнеш, ще подхванат я "Runaway", я "Bad medicine". Така е още от времето, когато нямаше нет и всяка информация за бандата от Джърси и за музика изобщо достигаше от квалитетния вестник "Ритъм". Оттогава всички знаем, че Джон е женен за ученическата си любов Доротея, че обложката на Slippery When We беше забранена и т.н. Неотдавна той отново се върна към любопитни моменти в живота си. На въпроса "Какво казаха вашите, когато им съобщи, че искаш да си рок звезда?" той отвръща: "Те са толкова готини! Те ми поръчаха: "Иди и бъди най-добрият!"

Бандата събрал за три седмици, защото имал много работа за вършене тогава и "вече 30 години не мога да се отърва от тези копелета", смее се той. Рокаджията, който на 50 изглежда като на 30, споделя още, че най-важното в бизнеса е да останеш в контрол, за да не се превърнеш само в спомен. Усмихнатият синеок чаровник е категоричен, когато го запитат как пише всяка песен: "Ако си отворен, тя е всеки ден навсякъде около теб - ако четеш вестника, ако слушаш новините, ако живееш живота си. Винаги има възможност, само да се огледаш."

Признава, че не е лесно да бъдеш баща - особено на четири деца, че не е толкова добър и че това е работа в прогрес. Благодари на Бога за Доротея, която среща в час по история - сядат на един чин. Става му много добра приятелка. Една вечер я изпраща, нещо дълбоко в него му прошепва, че това е любовта завинаги, и оттогава за неразделни. С изключение на кратък период, в който на нея й писва от турнета, врявата и безумството и го зарязва. Той излиза с Даян Лейн, любимата жена на Кристоф Ламбер, но сърцето му се къса по Доротея, връща се при нея и почти веднага се женят. Заедно са вече 25 години и въпреки изкушенията, на които е подложен всеки рокаджия, бракът им е стабилен. Първото им дете, Стефани Роуз, се появява на 31 май 1993-а, две години по-късно идва Джеси Джеймс Луис, през 2002-ра е ред на Джейкъб, а през 2004-а - Ромео Джон.

Стефани Роуз беше хваната миналата година с хероин. Тогава Джон не скри, че е бил изненадан, но само безусловната любов към детето може да го спаси. "Слава на Бога, че е жива! Сега е добре", пояснява той. Семейството си живее тихо и кротко в Манхатън. "Не обичам да ходя в Холивуд", казва Джон. "Когато съм там, държа куфара си опакован, а вратата заключена."

За мацките, рока и брака коментира: "Да съблазняваш публиката, е основно правило на рокендрола и аз съм твърде добър. Плюс това съм женен и моногамен и прелъстяването на феновете е единственият "секс", който мога да правя, без да си навлека неприятности."

Любопитки

- Като дете му казвали Капитан Кид.
- Избран е от сп. People (САЩ) за един от 50-те най-красиви хора на планетата през 1996 г.
- Получава и титлата "Най-секси рок звезда" от същото списание, но през 2000 г.
- Обича да гледа филми, да кара кола, да спи, да яде вредна храна, да спортува във фитнеса, да играе футбол и с кучето си Купър.
- Притежава автомобили Datsun 280Z, два Corvette, Ferrari 328 GTSI, няколко джипа, Mustang Shelby, Lincoln Premier, няколко мотора, сред тях има и Harley Davidson и сноумобил.
- Има чувствителни очи към слънчевата светлина и цигарения дим, затова винаги е с очила.
- Джон е италиано-американец. Майка му Карол Шарки е била зайче на Playboy, баща му се казва Джон Франк Бонджиови. Има двама братя - Антъни и Мат.
- Съсобственик е на футболния отбор Philidelphia Soul.
- Любими песни са му: "Ruby" на The Kaiser Chiefs, "Overnight Sensation" на The Raspberries, "Clocks" на Coldplay, "You're Beautiful" на James Blunt, "Chasing Cars" на Snow Patrol, "Start Me Up" на The Rolling Stones.
- Казва, че трябва да използваш силата си на знаменитост, за да правиш добро.
- Успехът е да паднеш 9 пъти и да се изправиш десет, смята още Джон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай