Вечер за Ламбо в Народния

Събитието е на 14 юни на откритата сцена зад театъра

Вечер за Ламбо в Народния | StandartNews.com

Със специално събитие на 14 юни Народният театър „Иван Вазов“ и едни от най-именитите актьори от трупата на театъра – студенти на Мастера, ще почетат великия актьор Стефан Данаилов, който остави незаличима следа в историята на българската култура.

Сред участниците е и журналистът и продуцент Георги Тошев, който е автор на изключителната биография на големия актьор „Романът на моя живот“, издадена преди две години и половина.

Ана Пападопулу, Зафир Раджаб, Павел Иванов, Христо Терзиев, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Радина Боршош, Иван Юруков, Валери Йорданов, Христо Чешмеджиев и Илиана Коджабашева ще се включат в паметната вечер, която ще се състои на 14 юни от 21:30 часа на сцената зад театъра.

Под режисурата на племенницата на Мастера Росица Обрешкова, те ще представят избрани откъси от биографичната книга на Стефан Данаилов, както и любими негови песни. Зрителите ще видят и части от филми за актьора, заснети от Георги Тошев и ще чуят непознати и несподеляни истории, свързани с общи техни преживявания с великия кино и театрален актьор.

Книгата „Романът на моя живот“ имаше грандиозна премиера в Народния театър в края на 2017-а на 9 декември – рождения ден на Мастера, а след това и в цялата страна и дори чужбина и се превърна в един от най-търсените бестселъри на книжния пазар.

Пълната програма на събитията от лятната програма на Народен театър „Иван Вазов“ може да видите на официалния сайт на адрес https://nationaltheatre.bg/bg , както и в страницата във Фейсбук.

Народният театър отваря врати на две сцени след почти тримесечно прекъсване. На Голямата сцена ще се играе моноспектакъла на Бойка Велкова „Пътят към Афродита“. Това ще стане при спазване на санитарните мерки - с допустим капацитет за посещение от 30% от местата. От 21:30 часа актьорите-близнаци от трупата на „Иван Вазов“ Дарин и Деян Ангелови ще дадат начало на срещите на открито между артисти, режисьори и драматурзи с публиката. Това ще се случи на най-новата открита сцена.

„Където е служебният вход - там има едно пространство, т. нар. заден двор, който ще превърнем в кафе-театър. И там ще има срещи с известни българки артисти, драматурзи и режисьори, със сценографи, с изтъкнати творци в сферата на театралната музика. Бихме могли по този начин да покажем една различна кухня на театъра, едно съвсем различно лице на всички тези творци, което ми се струва, че ще бъде много интересно за нашите зрители“, коментира директорът на театъра Мариус Донкин пред "Хоризонт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай