Събота,

Вече се говори за Великата Елизабет

От: Редакция -
1388
Вече се говори за Великата Елизабет
A
A
A

Има толкова много следи, които кралица Елизабет Втора оставя след себе си. Вече говорят за Великата Елизабет. Това каза в предаването "Още от деня" журналистът от Би Би Си Ели Хауърд.

Жените, които бележат епохите като най-важните монарси в историята на Великобритания са Елизабет Първа и кралица Виктория.

Кралица Елизабет Втора си отиде без да е замесена в нито един скандал. Винаги е била символ на почтеност, на добро, човещина и я обича цялата страна и целия свят.

Никога не е изказвала политически мнения. Назначила е 15 премиера и се е срещала с 14 американски президента. Тя е най-яркият пример за дипломация от страна на Великобритания, никой не е постигнал толкова много, колкото нея в това отношение.

Крал Чарлз Трети вече 70 години се подготвя за тази роля. В своите прояви той насърчаваше органичното фермерство, традициите в архитектурата, проблемите в климата. Правил е много неща. Критикували са го, че се опитва да се меси в политиката на правителството, но през 2018 г. той заяви: "Аз не съм глупав и знам какво да се очаква от мен".

Очаква се като монарх той да бъде много по-умерен и също няма да се замесва в политиката.

От него се очаква да смали монархията - по-малко хора от кралското семейство да имат някаква роля. Основните четирима - той, съпругата му Камила, престолонаследникът принц Уилям и неговата съпруга Кейт Мидълтън.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com