Събота,

Уникален скандал с картини на Майстора! Писмо до премиера

От: Редактор -
1564
Уникален скандал с картини на Майстора! Писмо до премиера
A
A
A

В кюстендилското с. Шишковци, където около 30 години е живял и рисувал художникът Владимир Дмиитров-Майстора, изпращат писмо до министър председателя Кирил Петков и до министъра на културата Атанас Атанасов с категоричната молба да спрат считаната от цяло Кюстендилско за посегателство и гавра с художника, "фотографска изложба, която представя част от творбите на Майстора с лица на хора, които са си сменили пола, транссексуални са“.

Това съобщи за БНР кметът на Шишковци Илияна Петрова.

В селото са категорични, че ако няма своевременна намеса на премиера и на министъра на културата да спрат готвената за 8 март изложба в София, то селото се вдига на протести.

"Ние сме потресени! Просто имам обаждания от хора, които са излезли от село Шишковци преди 30-40 години, живеят във Варна, в Русе. Хората се обаждат! Просто обстановката е уникална...

Утре ще пуснем писмата на сайта на Министерския съвет. Отворени писма сме написали, в които ги молим за съдействие, да не се случва всичко това. Преди малко публикувах в групата на Шишковци снимка на моя баба, картина на моя баба и не искам тя да бъде подменена. Много е неприятно.

Хората тук имат наследници, моделите имат внуци и правнуци... Това е голям удар за Шишковци", каза Илияна Петрова.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com