Уес Андерсън и Карлос Саура – топ режисьори в афиша на Киномания

Най-новите им филми са сред върховите акценти в събитието на НДК

Уес Андерсън и Карлос Саура – топ режисьори в афиша на Киномания | StandartNews.com

Едно от най-дългоочакваните филмови заглавия тази година безспорно е „Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън“ на неподражаемия Уес Андерсън. Най-новото творение на режисьора зрителите ще могат да видят първо на 16 ноември в „Люмиер” – в програмата на организираната от НДК традиционна Киномания.  

Артър Хауицър младши (Бил Мъри) e главният редактор на уважавано списание, който е намерен мъртъв в офиса си във Франция. За да създадат некролог, се събира избраният лично от него работен екип заедно с любимите му автори. Всеки от тях разказва по една история – пътепис за най-запуснатите кътчета на града, драма за освидетелстван престъпник художник (Бенисио дел Торо) и неговата муза- надзирател (Леа Сейду), хроника за любов и смърт на барикадите в разгара на студентски бунт, паметна вечеря с полицейския комисар и личния му готвач. Изпълнен с оригинални скечове, носещи хапливостта на конкретно прословуто нюйоркско списание, на което филма отдава почит, „Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън“ включва феноменални изпълнения от куп бележити актьори, всеки от които демонстрира особена изобретателност спрямо детайлите в своята роля - нашумелият напоследък Тимъти Шаламе, Ейдриън Броуди, Тилда Суинтън, Франсис Макдорманд,  Лина Кудри, Джефри Райт, Матийо Амалрик, Стивън Парк, Оуен Уилсън. Участват още Лиев Шрайбър, Елизабет Мос, Едуард Нортън, Уилям Дефо, Лоис Смит, Сърша Ронан, Кристоф Валц, Джейсън Шуорцман, Тони Револори, Рупърт Френд, Боб Балабан, Анджелика Хюстън.

Новият филм на прочутия испански режисьор Карлос Саура също е сред чаканите събития на Киномания. „Кралят на целия свят“ гледаме на 23 ноември в кино „Люмиер”. Испанско-мексиканската продукция е с участието на четирима млади танцьори и пресъздава традиционни музикални танцови традиции в Мексико. Мануел, известен театрален режисьор, подготвя новия си мюзикъл. Той се обръща към Сара – хореографка и негова бивша съпруга, за да му помогне с подбора на танцьорите и с режисурата. Покрай младата звезда - танцьорката Инес - в сюжета се вплита историята на нейния баща, имащ проблеми с местни бандити. В готовия спектакъл по уникален начин се вплитат трагедия, измислица и реалност, а всичко това се случва на фона на въздействаща мексиканска музика.

Киномания ще се проведе между 18 ноември и 5 декември и отново ще покаже най-доброто от седмото изкуство за последните две години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай