Тв звезда снима пингвини на Кинг Джордж

Евелина Борисова тръгна на експедиция в Патагония и Чили

Тв звезда снима пингвини на Кинг Джордж | StandartNews.com

Евелина Борисова, която прилича на аристократка от "Война и мир", отново се впусна в експедиция, достойна за Васко де Гама. Актрисата, в чиито вени открай време тече мерак за световни приключения, се качи на кораб, който плава из Южно море. "Надявам се, че ще мога да снимам пингвините на остров Кинг Джордж. Обясниха ми, че не е много уместно да се приближаваш прекалено близо до тях", уточни ефектната дама. Преходът й по суша ще премине през Патагония и Чили. Борисова, която натрупа тв рейтинг като разследващата журналистка Светлана Стефанакова в "Седем часа разлика", от пролетта насам стяга мускули на родна земя, тренирайки за мечтаната от година авантюра. И въпреки че не планира да се прави на юнга, през лятото пробва моряшки мурафети на яхта край бреговете на Монте Карло. А за изкачването й до Килиманджаро и до базовия лагер под Еверест още се разказват легенди из арт гилдията. Тя пък благодари на съдбата, че я закриля - самолетът, с който лети между Катманду и Лукла, се разбива ден по-късно сред върховете.

Неслучайно Борисова е в продуцентския списък за риалитито "Африка: Звездите сигурно са полудели". Тя обаче изчислява, че удоволствието да опознае Черния континент ще й отнеме много време. Всъщност Евелина винаги е била подвластна на адреналина - в живота, в бизнеса, в изкуството. Затова се опитва и успява да е първа - но това няма нищо общо със суетата, типична за съсловието. Като тийнейджърка в Пловдив репетира ръченици и модерни танци по 10 часа на денонощие. Тя е само на 19, втори курс във ВИТИЗ, когато я викат за кастинг при световноизвестния полски кинаджия Йежи Кавалерович. Режисьорът веднага казва "Тя е!" и я снима в "Пленникът на Европа" - мащабна продукция за Наполеон. "Опъваш лък като потенциален шампион", хвали я навремето треньор в Щатите. Той ентусиазирано й предложил да се занимава с нея с перспективата да я включи в националния отбор на янките. Конете и ездата са другите спортни страсти на изтънчената блондинка.

В бизнеса също е шампионка. Навремето първа налага суши в менюто на "Библиотеката". Домораслият хайлайф се чуди и мае имат ли японските вкуснотии почва у нас. И докато конкуренцията се колебае дали да рискува, крехката блондинка повежда в класацията. Заведението е толкова напред с печалбите и славата, че останалите могат само да му гледат номера на фланелката. Евелина дава тон и за латино истерията в столичния светски пейзаж. Стайлингът в "Дали" - от менюто до шоуто - е за истинските познавачи на жанра. Покойният Патрик Суейзи, който снима в София, й прави огромен комплимент: "Клубът ти е на световно ниво". Тя обаче е безкрайно щастлива от друга негова реплика: "Ставаш за "Мръсни танци". Защото двамата пробват дансинга пред възхитените погледи на публиката. И Евелина не пада по-долу от златното момче на Холивуд. И досега очите й се насълзяват, когато говори за него.
Борисова, за която бизнес провокацията понякога е по-голяма тръпка дори от най-разгорещения кастинг за мегапродукция, преди време ипотекира апартамента си. За да направи в София първото за Европа "Хипокси студио", мегахит в Щатите.

Сега е инвестирала в най-авангардните технологии в подмладяването и разкрасяването - термаж и фраксел. Държи правата им за България и прогнозира чудеса. "Признавам, че Скарлет О'Хара и Джеймс Бонд имат право - винаги има утре. Животът е най-непредвидимият и предизвикателен сценарист на света. Обичам риска - на новата роля или следващия бизнес. Не съм и не искам да бъда наблюдател в света. Предпочитам да участвам в събитията дори да дърпам юздите им. Падам си по големите почиствания - на душата и на живота. Няколко пъти съм правила тотални промени", споделя Ева, която някога изигра дори Райна Княгиня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай