Тайните на Мерилин Монро по Bulgaria ON AIR

Сюзън Сарандън играе майката на вечния секссимвол

Тайните на Мерилин Монро по Bulgaria ON AIR | StandartNews.com

Предвид сравнително кратката си кариера, статут на звезда и смърт при неизяснени докрай обстоятелства, Мерилин Монро се превръща в една от най-завладяващите и неуловими икони на 20-ти век. И докато конфликтната й личност предизвиква възхищение и желание за подражание в едни и съжаление и завист в други, звездата успява да скрие от външния свят своята истинска същност – на жена, толкова различна от своята публична персона.

Последната история за живота и смъртта на Норма Джийн е разказана в „Тайният живот на Мерилин Монро“- минисериал от две части, базиран на едноименния бестселър на Дж. Ранди Тараборели от „Ню Йорк Таймс“. Той ще бъде излъчен в ефира на Bulgaria ON AIR в две поредни вечери от 20:30 часа - на 25 и 26 април.

В продукцията за пръв път се разкрива останалите зад кулисите сложни семейни отношения, в които Монро расте и, които оставят следа през целия й живот. Когато през 50-те години на миналия век младата Норма Джийн, изиграна от Кели Гарнър, се превръща в една от най-големите звезди на класическото холивудско кино, светът знае, че Гладис – нейната биологична майка, е мъртва или не присъства в живота й. Истината обаче е, че психично болната майка на Монро остава жизненоважна и тревожна част в нейния свят – жена, която Норма обича, мрази и отчаяно иска да спаси.

„Тя влиза в ролята на жена, която трудно може да се впише в определена рамка, която чува гласове, жена, която мисли, че нещата са там, където всъщност не са“, споделя Гарнър за образа на отсъстващата майка, брилянтно изиграна от носителката на „Оскар“ – Сюзън Сарандън. А за превъплъщението си в символа на цяла една епоха, актрисата е лаконична: „Ролята беше нещо, което се опитах да оценя всяка секунда“.

Минисериалът разкрива и останалите две жени, оказали голямо влияние в живота на актрисата – приемната й майка и нейният законен настойник. За пръв път в „Тайният живот на Мерилин Монро“ наяве излиза шокиращата история за невъзможността на звездата да контролира своите вътрешни демони и натиска на психичните заболявания, които наследява от майка си, както и информация за самоличността на нейния баща и полубрат, с когото така и не успява да се срещне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай