Шамари и сълзи на Оскарите

Любовта те кара да правиш луди неща“, каза Уил Смит

Шамари и сълзи на Оскарите | StandartNews.com

Уил Смит нахлу на сцената на наградите "Оскар" и удари комика Крис Рок в лицето, задето се пошегува със съпругата му. Това накара смаяните зрители да се питат дали е било по сценарий или наистина.

Рок, връчвайки наградата за най-добър документален филм, с комедийна рутина се пошегува, сравнявайки късо подстриганата коса на Джада Пинкет Смит с външността на Деми Мур във филма "Редник Джейн" и предлагайки й да участва в продължението му.

Снимка: gettyimages

В момента, който предизвика неловко мълчание и объркване, Смит се приближи до Рок и му удари шамар, преди да се върне на мястото си до Джада, крещейки ругатни.

Джада Пинкет Смит, която също е актриса, страда от алопеция и публично разкри диагнозата си през 2018 г.

Според Скот Файнбърг от The Hollywood Reporter, просълзениятт Смит трябваше да бъде „дръпнат настрана и утешен“ от Дензъл Уошингтън и Тайлър Пери по време на рекламна пауза.

„Уил и Крис, ще решим това като семейство. Точно сега продължаваме с любов“, каза Шон „Диди“ Комбс, представяйки следващия раздел.

По-късно Смит получи Оскар за най-добър актьор за ролята си в „Крал Ричард“ (Методът „Уилямс“), където играе бащата на шампионките по тенис Серина и Винъс Уилямс.

„Искам да се извиня на Академията“, каза просълзен актьорът. Любовта те кара да правиш луди неща“, каза Уил Смит, след като удари шамар на водещия церемонията.

Другите актьори, номинирани в тази категория, бяха Хавиер Бардем („Да бъдеш Рикардо“), Дензъл Уошингтън („Макбет“), Бенедикт Къмбърбач („Силата на кучето“) и Андрю Гарфийлд ("Tick, Tick Boom!").

Джесика Частейн грабна Оскар за най-добра актриса, награда за нейната забележителната физическа трансформация в образа на американска телеевангелистка в „Очите на Тами Фей“.

45-годишната Частейн спечели гласовете на Академията с изпълнение, в което тя носи сложни протези, перуки и слоеве тежък грим, запазена марка на Тами Фей Бейкър всеки ден на снимачната площадка, за да се превъплъти в покойната певица, превърнала се в ЛГБТК активистка.

Тя изпревари Оливия Колман ("Изгубената дъщеря"), Пенелопе Крус ("Паралелни майки"), Никол Кидман ("Да бъдеш Рикардо") и Кристен Стюарт ("Спенсър"), за да спечели наградата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай