Реалитито "Ръкописът" тръгва по БНТ

Реалитито "Ръкописът" тръгва по БНТ | StandartNews.com

Утре в 21 ч. в ефира на БНТ 1 тръгва литературното реалити "Ръкописът". Премиерата на шоуто ще събере зрителите по същото време и пред Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий". Ще видим всички 72-ма таланти, които достигнаха след тежък кастинг до участие в предаването. Състезанието ще започне веднага за първите 12 души, които ще преминат през различни предизвикателства. На изпитание ще бъдат подложени тяхното въображение, талант и умение да реагират адекватно в трудни ситуации. В първия епизод зрителите ще чуят личните им истории, ще разберат какво ги е вдъхновило да напишат романа си, защо ръкописите им разказват за исторически събития, преживяни случки или измислени светове. В края на епизода от тях ще остане един, който отива на финал. В следващите пет епизода от останалите конкуренти ще бъдат определени още петима, които също ще се състезават за победата. В следващите 6 епизода от втората фаза на формата ще се конкурират победителите от първите 6 серии и върнатите от продуцентската колегия. Победителят ще бъде излъчен във финалния - 12-ти епизод.

"След "Голямото четене", който доказа, че реалитито може да бъде и нещо смислено, сега "Ръкописът" има същата амбиция. В хода на надпреварата участниците ще трябва да демонстрират таланта си да пишат в реално време. Претендентите ще описват своите преживявания и емоции в различни жанрови форми и ще бъдат поставяни дори в екстремни ситуации. Те ще се срещнат с едни от най-четените съвременни писатели - Георги Господинов, Илия Троянов, Елена Алексиева, Владимир Тодоров, Александър Секулов, Георги Мишев, Алек Попов, носителката на наградата "Пулицър" Елизабет Франк, както и Тайе Селаси, жури в италианското издание на формата. Всички те ще споделят с участниците опита и знанията си за творческия процес.

Сред специалните гости в "Ръкописът" са режисьорите Явор Гърдев и Иван Добчев, актьорите от "Под прикритие" Владимир Пенев и Захари Бахаров, музикантите Васко Василев и Ицо Хазарта. Водещ на формата е писателят и драматург Георги Тенев. Режисьор на "Ръкописът" е Милко Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай