Раздават Европейските филмови награди онлайн

Процедурата за отличаване на лентите остава без промяна

Раздават Европейските филмови награди онлайн | StandartNews.com

Европейските филмови награди ще бъдат представени на виртуална церемония от Берлин, съобщиха организаторите. Тридесет и третата поред церемония ще се проведе изцяло онлайн, без публика и ще се излъчи на 12 декември 2020-а от немската столица, където е базирана Европейската филмова академия, а не от Рейкявик, както бе планирано. Събитието ще се излъчи на сайта на наградите и в профилите на академията в социалните мрежи.

"С дълбоко съжаление, но при пълно взаимно съгласие, Европейската филмова академия, кметът на Рейкявик и исландският министър на образованието, науката и културата решиха да отменят планираното събитие за декември тази година в исландската столица и са щастливи да обявят, че тридесет и петата церемония за европейските филмови награди ще бъде организирана в Рейкявик през декември 2022-а", се посочва в съобщение на организаторите, предаде БТА. Както е планирано предварително, тридесет и четвъртата церемония ще се състои в Берлин през 2021-a.

Решението е взето заради влошаващата се ситуация с Ковид-19 във все повече европейски страни и в Исландия. Организаторите преценяват, че пандемията би засегнала всички събития, организирани обичайно в Седмицата на Европейската филмова академия. Затова Европейската филмова академия и нейната продуцентска компания разработват нова концепция за Седмицата с онлайн събития.

Процедурата за отличаване на филмите остава без промяна. Повечето награди се избират чрез гласуване от над 3800 членове на академията. Заради пандемията номинациите ще бъдат огласени онлайн на 10 ноември съвместно с Европейския филмова фестивал в Севиля, Испания, дългогодишен партньор на Европейската филмова академия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай