Радев на крака, аплодира "Дъх разстояние"

В днешния все по-динамичен свят вие ни помагате да открием какво всъщност ни прави хора и къде да търсим устоите на нашите морални ценности

Радев на крака, аплодира "Дъх разстояние" | StandartNews.com

"В днешния все по-динамичен свят вие ни помагате да открием какво всъщност ни прави хора и къде да търсим устоите на нашите морални ценности." Това заяви държавният глава пред студентите и преподавателите от Националната академия за театрално и филмово изкуство по случай Световния ден на театъра – 27 март.

България традиционно отбелязва празника с тържествена церемония по връчването на националните награди ИКАР на Съюза на артистите в България. Тъй като много от преподавателите, възпитаниците и студентите на НАТФИЗ тази година са с номинации в различните категории, академията отбеляза празника ден по-рано с танцовия спектакъл „Дъх разстояние“, а специален гост на събитието бе държавният глава Румен Радев. На спектакъла присъства и ректорът на Националната академия за театрално и филмово изкуство проф. Станислав Семерджиев.

Президентът поздрави възпитаниците на проф. Петя Цветкова и д-р Александър Манджуков, които представиха танцовия спектакъл, за демонстрираните професионализъм и всеотдайност.

„Знам колко много труд има зад красотата и лекотата на вашите движения“, посочи държавният глава пред студентите. Той се обърна и с признателност към преподавателите и академичния състав за това, че са съумели през годините на превратности да съхранят традициите на българската театрална и филмова школа и да ги съчетаят със съвременни прогресивни творчески форми и методи на преподаване. „Поздравявам ви, че с работата си изведохте НАТФИЗ на челни позиции сред европейските образователни институции в областта на театралното и филмово изкуство“, каза още президентът Румен Радев.

Държавният глава пожела успех на студентите в творческия им път и в благородната им общественополезна мисия да продължат да водят морално обществото ни напред. В рамките на посещението си в НАТФИЗ президентът проведе среща с ректора на учебното заведение проф. Станислав Семерджиев, както и неформален разговор със студенти от академията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай