Пускат 5D кино на 800 метра височина

Весо Кокала прави атракцията до пещерата Леденика

Пускат 5D кино на 800 метра височина | StandartNews.com

София. Филми на 830 метра надморска височина качват адреналина на макс. Първият у нас високопланински киносалон по 5D технология е оборудван в посетителския център на новия развлекателен парк край пещерата Леденика във Врачанския Балкан.

 

Атракцията превръща зрителите в търсачи на силни усещания, които участват като филмови герои в невероятни приключенски ситуации. Оборудването е доставено от фирма, собственост на фронтмена на легендарната рок група "Фактор" Веселин Тодоров, популярен като Весо Кокала.

 

"Качеството на звуковата система е идентично с това в "Кодак тиатър". Не е спестено абсолютно нищо, така че туристът, като дойде тук да се почувства така, все едно е бил в "Юнивърсъл студио", разкри Тодоров.

 

Зрителите в кинозалата сядат в специални хидравлични кресла и си слагат предпазни колани, защото наистина им предстои шеметно пътуване в света на въображението. По време на прожекцията столовете се въртят и накланят във всички посоки според филмовото действие на екрана. По девет различни способа се въздейства върху зрителя, за да се получи ефектът на "поглъщането" му в картината.

 

В киносалона внезапно започва да духа силен вятър, да вали дъжд, после във въздуха литват балончета и човек се чувства като риба в аквариум или като костенурка на морското дъно. Киноконкуренцията на ледената пропаст представя чудесата на света в небесата, под земята и под водата. В момента вървят само тестови прожекции на документални филми и ленти за пещерата, защото развлекателният парк все още няма Акт 16. Но това ще стане вероятно през април. На следващата сесия Общинският съвет във Враца ще определи цената на билетите за 3D киното в Балкана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай