Питър Джаксън се захваща с "Бийтълс"

Култовият режисьор ще заснеме филм за великата група

Питър Джаксън се захваща с "Бийтълс" | StandartNews.com

Култовият режисьор Питър Джаксън ("Властелинът на пръстените") ще заснеме документален филм, посветен на легендите "Бийтълс". Лентата ще е базирана на предстоящата книга "The Beatles: Get Back", която ще излезе през август догодина, пише Ройтерс, цитиран от БТА. Книжното издание проследява записите на последния албум на групата "Let it Be" през 1970-а.

Книгата ще съдържа транскрипция на разговорите, проведени от Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар по време на над 120-те часа студийни записи в студиото на "Аби роуд". Съвместната им работа тогава е продължила три седмици. Тя приключва с култовата им поява на покрива на офисите им в центъра на Лондон. Поместени са и стотици непубликувани снимки, в някои от които фигурира и Линда Маккартни, която се омъжва за Пол веднага след записите.

Във филма на Джаксън, чиято премиера беше птложена с една година заради пандемията, е използван 55-часов неиздаван филмов материал и над 120 часа аудио записи, с които режисьорът документира последните дни от съществуването на "Бийтълс". В много от кадрите членовете на Ливърпулската четворка се смеят и се шегуват, като в най-добрите времена на бийтълманията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай