Патрисия Каас пя и танцува боса и велика в НДК

Патрисия Каас пя и танцува боса и велика в НДК | StandartNews.com

София. Патрисия Каас направи невероятен спектакъл в НДК в петък вечер. Изумителната дама изпя, изтанцува, изстрада, изигра и изплака великата Едит Пиаф. Представлението, каквото българската публика не е виждала и надали скоро ще види, е посветено на 50 години от земната смърт на парижкото Врабче. Французите биха разпънали на кръст всеки, който дръзне да посегне по неподходящ според тях начин на Пиаф. Още повече ако във вените му тече и немска кръв, както е при Каас. Но Патрисия е толкова патриотична и перфектна в своето представление и в преклонението си към националния идол, че обира единствено овации и възторг - както в родината си, така и по света.

В зала 1 Патрисия с удивителна лекота, финес и артистичност сменяше баладите, дрехите и настроенията от репертоара, стайлинга и живота на Пиаф. Докато изпълняваше "Милорд", на огромен екран зад нея се появи Ален Делон - романтичен, ироничен и вечен. Надали някой се съмнява, че и Едит, и Патрисия са имали много специални отношения с него в различни периоди от живота му. "Мерси, Ален", извъртя реверанс Каас пред стария си приятел.

Сцената беше решена като театър от 30-те и 40-те години на миналия век. Още повече че Жан Кокто е написал пиеса специално за Едит.

На екрана вървяха кадри от битието на Пиаф - с младите Шарл Азнавур и Ив Монтан. Появи се и с най-фаталния мъж в живота й - световният шампион Марсел Сердан. Неслучайно Патрисия излезе с боксови ръкавици. Каас хвана микрофона дори за първата песен на Пиаф - на магнитен запис от 1934 г. Аранжиментите на Абел Корзиеновски наистина нямат равни, категорични са меломаните. А музикантите на Каас са първа класа, стана ясно след първите три минути на представлението.
Патрисия демонстрира и отличните си дарби на танцьорка. Тя изви снага в дует с Кевин Мишел - истинска еротика, смайваща със своето изящество и предизвикателство. Големият бис беше с "Не, не съжалявам за нищо". Интродукцията тръгна, а на видеото препускаше кон, чиито изморен от живота поглед беше истинско произведение на визуалното изкуство. Каас измайстори финал, достоен за ранга й на мегазвезда. И изглеждаше откровено щастлива от гръмотевичните аплодисменти. "Така, както всички сме на крака, да се поклоним на Едит Пиаф", призова тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай