Пак недоволни след концерт на Лили

Примата отпусна мощния си глас в Бургас

Пак недоволни след концерт на Лили | StandartNews.com

Недоволство заради въпросителни относно спазването на противоепидемичните мерки предизвика последният концерт на Лили Иванова - този в Бургас. Естрадната прима отпусна мощния си глас в морския град в понеделник вечерта.

На хитовете й като "Щурче" и "Севдана" припяваха стотици меломани, очакващи близо две години вече срещата си с любимата изпълнителка. Причината е, че билетите си верните почитатели закупиха още в началото 2020 г., но заради пандемията събитието бе отлагано няколко пъти.

Фактът, че концертът събра на едно място голям брой фенове на Лили Иванова разгневи част от последователите на певицата в социалните мрежи. "С тоя концерт от утре и Бургас ще влезе в тъмночервената зона", пише един от възмутените под видеоклипа от събитието, който певицата публикува във Фейсбук страницата си. "Дано и коронавирусът умре от тази енергия", включва се друг противник на големите събития по време на пандемия.

Почитателите, които са присъствали на събитието обаче потвърдиха, че мерките за изискване на зелен сертификат на входа, са били спазени, пише "Монитор".

Бурни аплодисменти и овации по традиция си спечели Лили Иванова с изпълненията си в Бургас. "Браво, Лили! Някои хора трябва да разберат, че когато изкуството е истинско, то лекува душите на хората. Твоят глас и неговите честоти лекуват много по-добре от всякакви лекарства", гласи един от множеството одобрителни коментар.

Самата Лили показа специално внимание към почитателите си в морския град, като за първи път бургаската публика чу на живо парчетата "Без контрол", с която започна концерта си, и най-новата й "Чуй душата ми". В нов аранжимент прозвучаха и "Маската" (2003) по музика на Веселин Тодоров и текст на Александър Петров и "Животът" (1999) по музика на Иван Пеев и текст на Александър Петров от мини албума "Чуй душата ми", който излезе в началото на септември тази година.

Певицата не пропусна да изненада почитателите си и с безпрецедентни хитове като "Детелини" и Панаири", а по традиция концертът завърши с любимата на няколко поколения песен "Щурче". Разбира се, публиката остана на крака и продължи да аплодира примата дори и след финалните акорди.

Дългоочакваното събитие продължи 2 часа, а музикантите до Лили Иванова на сцената бяха Ангел Дюлгеров - китари, Орлин Цветанов - цигулка, Веселин Веселинов-Еко - контрабас и бас китара, Росен Ватев - ударни, и вокалното трио "ЛаТиДа" - беквокали.

Следващите срещи на Лили Иванова с публиката ще са на 09.11 във Велико Търново, 11.11 в Шумен, 17.11 в Русе, както и по време на трите последователни концерта в Зала 1 на НДК на 14, 15 и 16 декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай