Отбелязваме 23 години от смъртта на Даяна

Направете добро, като не очаквате нищо в замяна, знаейки, че един ден някой може да направи същото за вас, гласи една от най-известните фрази на покойната принцеса

Отбелязваме 23 години от смъртта на Даяна | StandartNews.com

В нощта на 31 август 1997-а света беше шокиран от преждевременната загуба на принцесата на народа Даяна. Смъртта й на 36-годишна възраст в автомобилна катастрофа на Моста „Алма“ в Париж, заедно с партньора й, Доди Ал-Файед, винаги е била заобиколена от мистерия, подхранвана от множество конспиративни теории, възникнали около обстоятелствата на съдбовното събитие.

23 години по-късно паметта й все още е жива, още повече в сърцата на синовете й, принцовете Уилям и Хари. Връзката между двамата братя не преминава през най-добрия си период, както заяви самия Хари в интервю за ITV, но те загърбиха разлличията си и направиха изявление, с което да отдада почит на майка си, предаде БГНЕС.

На 1 юли следващата година, в деня, в който майка им би навършила 60 години, те ще открият статуя, която са поръчали преди три години за отбелязване на тази годишнина. Събитието ще се проведе в градината Сукен пред двореца Кенсингтън, място с голяма символика, тъй като именно там принц Хари и Меган Маркъл позираха пред камерите минути след обявяването на годежа си.

Децата на лейди Ди и принц Чарлз, въпреки че са без нея повече от две десетилетия, често я споменават и в документалния филм „Диана, нашата майка: живот и наследство“, излязъл през 2017-а по случай 20-годишнината от смъртта й, за първи път те открито говорят за нея и силното емоционално преживяване от загубата й в толкова млада възраст. „След двадесет години, в които не мислех за това и две години тотален хаос, не знам какво не е наред с мен“, признава Хари, който очевидно преживава по-емоционално липсата на майка си.

„Направете добро, като не очаквате нищо в замяна, знаейки, че един ден някой може да направи същото за вас" - това е една от най-известните фрази на принцеса Даяна и именно нея Хари възроди през 2019-а и сподели в мрежата със своите последователи. И той, и съпругата му Меган Маркъл, отдадоха почит на покойната принцеса по този начин, предизвиквайки фурор с този вдъхновяващ цитат, който някога завладя хиляди хора. Всъщност, Уилям и Хари неведнъж са признавали, че това е една от най-вдъхновяващите фрази на майка им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай