Орлин Павлов: Всеки има по няколко маски

Свалим ли тези срещу вируса, ще сложим другите, казва певецът актьор

Орлин Павлов: Всеки има по няколко маски | StandartNews.com

Приятно ми е да представя Орлин Павлов, да разчовъркам душата му, да го видя върху пиедестала му на баща, звезда, актьор, благотворител. Малко са знаменитостите в България, на които е дадена толкова красота, енергия и артистичност. Орлин обаче разказва не само за себе си, а и за дядо си - герой от Втората световна война, както и за двете разкошни  еви с божествени имена край него - дъщеря му Елизабет и съпругата му Диана. Като изпълнител Павлов е безспорен талант, вдигнал летвата в жанра на ниво, което трудно може да бъде постигнато и надскочено. Не може да бъде оставена встрани властта му на моден идол, винаги съблазнителен, без опустошителна претенциозност.

- От къде носиш това красиво и мъжкарско име? Какви вибрации мислиш, че ти осигурява то?

- Кръстен съм на баща ми Орлин, а той е кръстен от баща си Павел. Майор Павел Павлов е летец изтребител, герой от Втората световна война , загинал за България и нашата свобода.За това е кръстил сина си Орлин – да е като орел.

- Роден си Телец. Кои черти и качества на този знак смяташ, че са подпомогнали кариерата и успехите ти?

- Телецът е пресметлив лакомник, който цял живот се бори с килограмите. Дано спечеля борбата, ха-ха-ха.  Упоритостта при мен е умерена и не е преминала в свръх амбиция, слава Богу. Така  съм възпитан - не на всяка цена.Телецът е леко инертен и трудно прави промени - това ме дразни - и добре, че е моят асцендент Стрелец.

- Какво мислиш за благотворителността и как подбираш точните кампании?

- Аз и много мои колеги през изминалите години сме участвали в над 100 благотворителни кампании и не бих казал, че някоя е била малка или голяма - всички са ценни. Правили сме ги от сърце.  Просто хващам колата, тръгвам и отивам на мястото, независимо дали е Бургас, Варна или Русе. Съгласявам се почти винаги – стига да съм свободен. Каузите са различни, в повечето случаи са болни дечица, за които трябват средства, а техните родители са принудени да организират събития, защото са изоставени от държавата. Тъжно, нали?! А има толкова много хора в нужда, а статистиката е стряскаща: повече от милион затруднени домакинства.  Почти всеки ден на Орлов мост добри граждани носят храна за тези, на които не им достига. Май станахме по-добри последните 2-3 месеца...

- Елизабет е име на кралица…

- Елизабет е онзи незаменим светъл лъч в очите и душите ни. Неописуемо щастие без граници. Появи се на 21 януари 2019-а, беше пълнолуние. Все пак вече сме в ерата на Водолея, нали! Името на моята дъщеря е наистина царствено в очите ми. А тя ни владее не само заради него.

- Какво промени бащинството в теб?  Изиграл си толкова роли, беше ли подготвен именно за тази?

- Не съм изиграл чак толкова роли, но тази е най-важната и ще ми даде основата за много други, които ме очакват, живот и здраве. Да си баща е най-великото нещо на света - усещаш неизмерима сила, защото си създал. Не си Бог, но си дал любов и трябва да я доказваш всеки ден, да си баща всеки ден!

- Представи майката на детето ти като никой друг...

- Диана ме спечели с добрина и честност. Тя е винаги с усмивка и точна в преценката на нещата.  Състрадателна, чувствителна и прекрасно възпитан дипломат. Неподправена и истинска, а особено във времената, в които живеем, това е рядкост. Мисля , че просто уцелихме момента и ни е писано да сме заедно. Съдбата ни намести някак си между плановете ни - любовта идва неочаквано.

- Петте имена в музиката, които са изградили пътя ти на певец, които са те вдъхновили и те вдъхновяват…

- Имената са доста повече, но не мога без Тиха Генова и Орлин Павлов-старши  - моите родители, класици, солисти на Операта в Пловдив повече от 30 години.Те несъмнено са изградили моя респект и отношение към музиката. Каквото и да изброявам после - като вкус, изпълнители, аранжори  и виртуозни инструменталисти - не може да се събере на пръстите на ръцете и краката ми.

- Каква професия би искал за дъщеря си?

- Може би ще е професия, която ще промени света към добро. Нещо ново и непонятно за нас сега, но след 30-40 години светът ще изглежда различно - даже не мога да го изфантазирам. Искам да съм свидетел на бъдещия, навярно интересен свят!

- Какво следва, според теб, след свалянето на маските?

- След като ги свалим, ще си сложим новите - както винаги. Всеки си има по 2-3 маски, нали.

- Молитвата ти за България?

- Моля се в България отново да се върне респектът към интелекта и доброто, а невежеството и простотията да минат на заден план. То това си важи за цял свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай