Нов БГ сериал сменя "Влад"

"Белези" тръгва на 22 февруари от 21:00 часа по bTV

Нов БГ сериал сменя "Влад" | StandartNews.com

Снимките на най-новия сериал на bTV „Белези“ са към своя край. В четиринадесет серии той ще разкаже историята на две сестри, разделени от мечтите, амбициите и любовта си. Тежко предателство поражда дълбока и продължителна вражда между тях, която отравя дъщерите им и съдбовно ги поставя на същия път. Драматичната история започва на 22 февруари в 21.00 часа и така новата БГ продукция ще замести „Влад“ в програмата на телевизията.

Уникална и неповторима среща в „Белези“ си дават няколко поколения български актьори, които чрез своя талант успяват да пресъздадат една драматична семейна история, при която времето не лекува всички рани. Основна линия в сюжета е историята на сестрите Надежда и Вера, а в техните роли ще видим актрисите Анастасия Лютова и Вера Йорданова. Изключително силното актьорско присъствие включва Пенко Господинов, Валентин Ганев, Ирен Кривошиева, Стоян Радев, Албена Колева, Ирина Атанасова, както и наложилите се вече и изгряващи звезди Иво Аръков, Виттория Николова, Клементина Фърцова, Балена Ланджева, Матей Митев, Екатерина Лазаревска и други.

„Сцените от сериала са поставени в реални снимачни локации за максимална достоверност. Белези е събитие в производството на сериали, което е резултат от дългогодишния ни опит в създаване на кино“, разказва изпълнителният продуцент Габриел Георгиев. 

Ето защо „Белези“ е уникален не само със своята тема и сюжет, но и с подбора на актьори. В него са събрани емблематичните лица Вера Йорданова, която е малко позната за българския зрител, но има невероятен международен успех и опит, Анастасия Лютова – която пренася магията на театъра и плътността на образа в съвременната телевизия, Ирен Кривошиева, която от 10 години няма изяви в България извън театъра и Ирина Атанасова – актриса, която наскоро прави дебют в България. До тях застават Валентин Ганев, Стоян Радев и Албена Колева, които са допринесли толкова много за развитието на българското театрално и кино изкуство.

Техният житейски и професионален опит се среща с този на младите таланти Иво Аръков, Виттория Николова и изгряващите звезди на Балена Ланджева, която учи „Куклен театър“ в класа на проф. Жени Пашова и Клементина Фърцова, студентка в НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков, която  скоро ще дебютира освен в театъра и телевизията, и във филма– „Голата истина за група Жигули“, разпространяван от bTV Studios.

„Всяка стъпка от създаването на "Белези" се прави с мисълта за възприемането му от зрителите. Сериалът се снима с най-съвременните кино-похвати, които използваме и при създаването на филми за големите дигитални платформи. Технологията на производство е специално съобразена с поставените драматургични цели и включва множество репетиции преди самото заснемане. Това прави възможен отличния резултат при пресъздаване на истински и въздействащи герои“, разкрива още Габриел Георгиев. 

„Белези“ ще пренесе зрителите в многопластовия свят на едно българско семейство, белязан от любов, омраза, трудни решения и видимо непосилни за приемане последици. Сериалът ще повдигне завесата за сложността на вътрешно-семейните отношения и ще застъпи вечни лични и житейски теми - кога трябва да защитаваш любовта си, кога трябва да направиш компромис, какъв е личният ти житейски избор за това какъв човек си и искаш да бъдеш. Семейната драма събира едни от големите имена в киното и театралния свят у нас. Режисьори на „Белези“ са Драго Шолев, Станислав Тодоров – Роги, Петър Крумов и Виктор Чучков - син.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай