Събота,

Ники Кънчев: Благодаря ти, Косьо!

От: Агенция Стандарт -
497
Ники Кънчев: Благодаря ти, Косьо!
A
A
A

Ники Кънчев, както много други, остана съкрушен от смъртта на великия съосновател на "Тангра" Косьо Марков. Водещият се включи в социалните мрежи, за да сподели няколко думи в памет на култовия музикант. Ето и цялото изявление на Кънчев от профила му във Фейсбук:

Много, много сериозен удар понасяме. Тази сутрин след усложнения от Ковид е починал Косьо Марков, един от създателите на легендата "Тангра" заедно с Личо Стоунса и Сашо Петрунов. Приятел, съмишленик, другар, супер пич, музикант, басист, тънък познавач на живота.

Косьо остави куп уникални записи като първата и втората "Тангра", умело се разбираше с "композиторите" и заради това се появи песни като "Нашият град", "Богатство", "Любовта без която не можем". А най най най-любимата ми е "Срещи" от първия албум на "Тангра".

"Загледан в тези кръгове годишни,

аз мисля си през всеки нов сезон

Защо не могат срещите предишни да идват

по един и същ закон"

Да не говорим за "Ако имаш време" изпята от Сашо Гривната, "Очакване" от Вили Кавалджиев. А с втория албум на "Тангра" през 1985 година с Дани, Стенли, Емо и Валери плюс текстовете на Сашо Петров направо възпитаха едно цяло поколение в тази страна. Възпитаха ни на цвят, стил, класа и най-вече ни възпитаха на Различното. Че може да се пее и по различен начин, да се композира по различен начин, да изглеждаш по различен начин.

Аз лично ги гледах като Извънземни. Едно от първите ми интервюта с Косьо беше някъде тогава 1982/83. Покани ме в тях на Попа. Входът ме беше изрисуван целия в графити "Тангра".

Ауууу, много боли, много. Сега ще се събере горе с Вили Кавалджиев, Чочо Владовски, Борис Карадимчев. Бог да го прости! Непрежалим е. Един от хората, които са ме направили това, което съм. Благодаря ти, Косьо!

И наистина защо не могат срещите предишни да идват пак и пак и да си говорим с часове, както сме го правили и преди, бате?


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com