Неделя,

Най-новата книга на Здравка Евтимова с премиера на сцената на Аполония

От: Стандарт -
2788
Най-новата книга на Здравка Евтимова с премиера на сцената на Аполония
A
A
A
  • Любимата писателка ще впечатли посетителите на Празници на изкуствата със своя роман „Резерват за хора и вълци“

Известната българска авторка Здравка Евтимова се включва в литературната програма на Празници на изкуствата Аполония 2022 с премиерата на най-новата си книга „Резерват за хора и вълци“. Разказите ѝ са издадени в 32 страни по света, тя е носител на редица престижни международни награди в Швейцария, САЩ, Китай (6 пъти), Италия, Сараево, Босна и Херцеговина, Швеция.

Писателката ще се срещне с любителите на литературата в Художествената галерия в Созопол на 5 септември в 19:00 часа, за да представи най-новия си роман „Резерват за хора и вълци“. Книгата  предизвиква голям интерес с невероятно силните си земни образи. И тук, както и в другите творби на Здравка Евтимова, е показана неочакваната красота на реалността, която, неподозирана, се появява навсякъде. Пълната програма и повече информация за събитията на Аполония 2022 може да бъде видяна на официалния сайт – www.apollonia.bg.

 

Преди това, на 5 септември,  от 18:00 часа,  Здравка Евтимова ще представи и младите  участници в своя Майсторски клас по творческо писане след като в продължение на пет дни надеждите на българската литература са имали възможност да се докоснат до необикновения творческия свят на писателката и да черпят от опита й .

Богатата програма на Аполония 2022 включва още много литературни произведения, които публиката със сигурност ще оцени. На 2 септември от 18:00 часа в Художествената галерия в Стария град издателска къща Хермес ще представи на читателите „Ловецът на пеперуди“ от Костадин Костадинов, а от 19:00 часа - „Късна смърт“ от Иван Станков. На 3 септември от 18:00 часа ще се състои юбилейната вечер за 80-годишнината на литературния историк проф. Михаил Неделчев. Той пише за културния и политически персонализъм, геопоетиката и актуалния литературен живот. На 4 септември Издателска къща Жанет 45 ще представи „Звезди под клепачите“ от Николай Терзийски и „Таралежите излизат през нощта“ от Йорданка Белева.

В последните дни от програмата на Празници на изкуствата Аполония 2022 любителите на музиката могат да посетят концерта „Песента на спомените“ с участието на Ина Кънчева – сопран, и пианиста Емануил Иванов, носител на първа награда на престижния Международен конкурс за пиано Бузони.

Празничното настроение ще продължи с отбелязване на 70-годишнината от създаването на Националния фолклорен ансамбъл Филип Кутев. Всяка негова изява е повод за радост и възторг, защото чрез нея се предава и съхранява красотата на българската фолклорна култура. Повече информация и за останалите предстоящи концерти може да бъде открита на официалния сайт на Фестивала.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com