Наши тамплиери променят историята

Великият Приор Румен Ралчев пуска том 3 от библията на тайните общества

Наши тамплиери променят историята | StandartNews.com

Коя е днешната Христова милиция и какво съкровище пази тя? Кои българи с бял плащ на раменете са променили най-новата история?

За първи път отговор на тези непрекъснато въпроси дава Великият Приор на тамплиерите в България Румен Ралчев. Докторът по философия е автор на първата по рода си у нас библия на тайните общества. Том трети от мащабния изследователски труд на Ралчев "Тамплиeрство и масонство" излиза за ХVIII Национален Конвент на Велик Приорат България, който ще се проведе след седмица в курорта Златни пясъци. Ралчев ще представи луксозното издание с твърди корици "Съвременният орден на Храма и присъствието му в България" първо на рицарите и дамите от Ордена. След това изданието ще е на вестникарските сергии и в книжарниците заедно със "Стандарт".

Непубликувани досега в света статути, устави и декрети на неотамплиерството съдържа том номер 3 на поредицата. В нея феновете на тайните общества ще намерят точно описание на днешните рицарски ритуали. А любителите на тайни и загадки най-после ще разберат кои хора донасят неотамплиерството в България и най-вече защо. Ралчев подробно описва какво представлява неправителствената организация в обществена полза Велик Приорат България и ролята й в OSMTH - Международната организация на рицарите тамплиери.

Първите два тома на четирилогията "Тамплиерство и масонство", които излязоха през 2013 г. с клеймото на "Стандарт", се превърнаха в абсолютен хит на пазара. Очаква се третата част, която разказва днешния живот на тамплиерите, да предизвика още по-голям интерес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай