Четвъртък,

Нашенчета от САЩ и Испания следовници на Дечко Узунов

От: Администратор -
Нашенчета от САЩ и Испания следовници на Дечко Узунов
A
A
A

Двама млади казанлъчани са големите открития на тазгодишиния национален конкурс „Наследници на Дечко Узунов". Това са 8-годишният Боян Джапунов от школата за изобразително изкуства в народно читалище „Възродена Искра 2000" и шестокласникът Николай Николов от основното училище „Мати Болгария".

Двете специални награди са на кмета на Казанлък Галина Стоянова. Те бяха връчени от нейния заместник Петър Косев през уикенда, когато се навършиха 116 години от рождението на големия български художник Дечко Узунов, патрон на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн в Казанлък. Организаторите са отличили още 60 малки художници с награди от различни обществени, културни, благотворителни и бизнес организации от региона. 

Темата на тазгодишния конкурс, който от няколко години е национален, е била „Сънища". За участие в него са били изпратени ощо 921 творби от 64 училища и школи по рисуване от цяла България. Изпратени си били и няклоко рисунки отвъд океана - от българското училище „Хан Аспарух" в град Сънивали, Калифорния, САЩ, както и творби на българчета от Испания.


Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички