Нашенчета от САЩ и Испания следовници на Дечко Узунов

Нашенчета от САЩ и Испания следовници на Дечко Узунов | StandartNews.com

Двама млади казанлъчани са големите открития на тазгодишиния национален конкурс „Наследници на Дечко Узунов". Това са 8-годишният Боян Джапунов от школата за изобразително изкуства в народно читалище „Възродена Искра 2000" и шестокласникът Николай Николов от основното училище „Мати Болгария".

Двете специални награди са на кмета на Казанлък Галина Стоянова. Те бяха връчени от нейния заместник Петър Косев през уикенда, когато се навършиха 116 години от рождението на големия български художник Дечко Узунов, патрон на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн в Казанлък. Организаторите са отличили още 60 малки художници с награди от различни обществени, културни, благотворителни и бизнес организации от региона. 

Темата на тазгодишния конкурс, който от няколко години е национален, е била „Сънища". За участие в него са били изпратени ощо 921 творби от 64 училища и школи по рисуване от цяла България. Изпратени си били и няклоко рисунки отвъд океана - от българското училище „Хан Аспарух" в град Сънивали, Калифорния, САЩ, както и творби на българчета от Испания.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай